Vrijetijd

Theaterschool

Ga het avontuur aan! Het Theaterschip herbergt sinds 2006 de Theaterschool van Deventer. Op de Theaterschool geven theaterdocenten na schooltijd wekelijks les aan jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs tot en met jongvolwassenen t/m 23 jaar.
Er volgen gemiddeld 75 jongeren wekelijks les aan de Theaterschool in diverse leeftijdsgroepen. Jaarlijks vinden meerdere jongeren van de Theaterschool hun weg naar het mbo- of hbo-kunstvakonderwijs.

Theaterschool

Productiegroep

De Productiegroep van het Theaterschip werkt jaarlijks aan meerdere producties die worden gespeeld voor een breed publiek. De jongeren uit Deventer en omstreken werken onder andere mee aan een productie voor Poolshoogte en een maatschappelijk theatraal manifest. Elke productie wordt begeleid door een andere professionele theatermaker. De jonge talenten doen niet alleen veel spelervaring op door het spelen van de voorstellingen, maar leren ook veel van het creatieve maakproces dat daaraan voorafgaat.

Productiegroep

Grenzeloos

Onder Grenzeloos vallen onze internationale projecten. Op dit moment doen wij mee aan één internationaal project.

RESISTANCE! – Youth Festival of Modern European History (Resistance) is een internationale uitwisseling van jongeren, nieuwe makers, historici en organisaties uit Slovenië, Italie, Spanje, Portugal, Tsjechië en Nederland. Resistance is gestart in september 2023 en eindigt in december 2024.

Grenzeloos