Vrijetijd

Theaterschool

Ga het avontuur aan!

Het Theaterschip herbergt sinds 2006 de Theaterschool van Deventer. Op de Theaterschool wordt na schooltijd wekelijks lesgegeven aan kinderen en jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs tot en met jong volwassenen t/m 23 jaar. Er volgen gemiddeld 75 jongeren wekelijks les aan de Theaterschool in diverse leeftijdsgroepen. Jaarlijks vinden meerdere jongeren van de Theaterschool hun weg naar het Mbo of HBO kunstvakonderwijs.

Theaterschool 23/24

Talentenklas

Het Theaterschip organiseert Talentenklassen voor getalenteerde jongeren uit Deventer en omstreken die ambitieus zijn en zich verder willen ontwikkelen! In de Talentenklassen Theater onderzoeken we waar de talenten van de jongeren liggen door ze kennis te laten maken met diverse spel- en maakvormen. Er is binnen dit traject oog voor individuele groei en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemer. Als blijkt dat een deelnemer affiniteit heeft met een bepaalde theatervorm dan wordt de deelnemer extra gestimuleerd in het ontwikkelen van een eigen speelstijl binnen deze vorm.

Talentenklas

Grenzeloos

Onder Grenzeloos vallen onze internationale projecten. Op dit moment doen wij mee aan één internationaal project.

RESISTANCE! – Youth Festival of Modern European History (Resistance) is een internationale uitwisseling van jongeren, nieuwe makers, historici en organisaties uit Slovenië, Italie, Spanje, Portugal, Tsjechië en Nederland. Resistance is gestart in september 2023 en eindigt in december 2024.

Grenzeloos