Talenten met ambitie

Werkplaats

De Werkplaats Theater is een intensieve vooropleiding die gemotiveerde jongeren de kans geeft zich te ontwikkelen binnen Theater als speler of als maker. Als maker gaat het naast uitvoerende kwaliteiten om skills die horen bij de rol van regisseur, schrijver of dramaturg. Het gaat om jongeren die zich willen verdiepen in het theatervak en die nog niet op het HBO kunstvakonderwijs zitten.

Werkplaats Theater

Coproducties

Het Theaterschip maakt voorstellingen met jonge theaterstudenten van het Mbo en jonge makers. De voorstellingen spelen in ons eigen theater of gaan op tournee langs scholen in de regio. Wij werken samen met onder andere Rijn IJssel en Deltion College.

Coproducties

Poolshoogte

Poolshoogte is het makersfestival van het Theaterschip tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’. Tijdens Poolshoogte presenteert het Theaterschip in samenwerking met Deventer op Stelten in het Havenkwartier performances van jonge makers, gericht op een jong publiek en brutaal, rauw, soms experimenteel en maatschappelijk geëngageerd. Daarnaast worden voorstellingen van jongeren productiehuizen geprogrammeerd. Poolshoogte biedt dus zowel ruimte aan jonge professionals als aan jongeren die aan de vooravond staan van het kunstvakonderwijs. Poolshoogte presenteert acrobatiek, theater, dans, performances en muziektheater.

De volgende editie zal plaatsvinden op 7, 8 en 9 juli 2023.

Poolshoogte 2023