Talenten met ambitie

Werkplaats

De vooropleiding Werkplaats Theater is een unieke plek waar jij je kan ontwikkelen als schrijver, regisseur, scenograaf, speler, performer en meer. Je mag experimenteren, kan veel vlieguren maken en leert het werkveld kennen. Je leert hier niet alleen om te spelen, maar ook om je eigen signatuur te ontwikkelen om je als maker te profileren naar de kunstvakopleidingen. Zo ga je performances maken, speel je een voorstelling op locatie en doe je veel spelervaring op met de voorstelling Wat Doe Jij?, die 45 keer wordt gespeeld op middelbare scholen.
Je kan je aanmelden voor de Werkplaats als je een tussenjaar doet, of je kan de Werkplaats gebruiken als stage tijdens je mbo-podiumkunstopleiding. Afgelopen seizoen werd 100% van de deelnemers van de Werkplaats Theater toegelaten tot het hbo-kunstvakonderwijs.

Werkplaats Theater

Coproducties

Het Theaterschip maakt jaarlijks meerdere producties voor het basis- en voortgezet onderwijs met jonge theaterstudenten van het mbo-kunstvakonderwijs en jonge makers. Jaarlijks maken wij de Pietenvoorstelling voor kinderen uit groep 1, 2, 3 en 4 van het primair onderwijs en de voorstelling Wat Doe Jij? voor onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. De voorstellingen spelen in ons eigen theater of gaan op tournee langs scholen in de regio. Door de samenwerking met Rijn IJssel (Arnhem) en Deltion College (Zwolle) maken de eerstejaars studenten intensief kennis met de werkwijze van het Theaterschip. Jonge professionals geven wij de kans om, kort na hun kunstvakopleiding, vlieguren te maken als maker bij het Theaterschip.

 

Coproducties

Poolshoogte

Poolshoogte is hét makersfestival van het Theaterschip tijdens het internationale buitentheaterfestival Deventer Op Stelten. Tijdens Poolshoogte presenteert het Theaterschip in samenwerking met Deventer op Stelten performances van jonge podiumkunstmakers in het Havenkwartier. Hun werk is gericht op een jong publiek en is brutaal, rauw, soms experimenteel en maatschappelijk geëngageerd, en bestaat uit acrobatiek, theater, dans en muziektheater. Daarnaast programmeren we voorstellingen van jongerenproductiehuizen. Poolshoogte biedt zowel ruimte aan jonge professionals als aan jongeren die aan de vooravond staan van het kunstvakonderwijs. De volgende editie van Poolshoogte vindt plaats op 12, 13 en 14 juli 2024.

Poolshoogte 2023