Dickens Festijn

Op 14 en 15 december 2024 is het weer zover: dan herleeft de negentiende eeuwse Engelse stad van Charles Dickens voor de 32e keer in volle glorie in het historische centrum van Deventer. Tijdens het Dickens Festijn komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven in het historische Bergkwartier: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Jaarlijks komen ruim 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland dit spektakel aanschouwen.

En wat is het Dickens Festijn zonder spelers? Het Theaterschip is al jaren nauw betrokken bij het Dickens Festijn. Wij verzorgen verschillende acts in de straten van het Bergkwartier, van het Schoolklasje en de Marktmeisjes tot aan de Rattenplaag en de Schoorsteenvegers. Elk jaar staan meer dan 100 (oud-)deelnemers van onze Theaterschool weer te popelen om in hun rol (én victoriaanse kleding) te kruipen. Een geweldige beleving voor zowel de spelers als de bezoekers!

Het Dickens Festijn is op 14 en 15 december 2024 gratis te bezoeken in de binnenstad van Deventer. Meer info over het Dickens Festijn vind je hier.

Bekijk de video
Dickens Festijn © Stefan Lucassen
Dickens Festijn © Stefan Lucassen

De Dickens Walk

Ervaar de verhalen van Charles Dickens op een bijzondere manier tijdens de Dickens Walk van 6 t/m 30 december 2024.

Tijdens deze bijzondere hoorspelwandeling in het Bergkwartier word je in maar liefst 18 scènes, uitgebeeld op schilderachtige foto’s, meegenomen in de verhalen van Charles Dickens. Stap tijdens de Dickens Walk die begint in de Walstraat direct de victoriaanse tijd in, en laat je door deze originele audiotour langs schilderachtige foto’s meevoeren door de verhalen van de bekende schrijver. Een hoorspel dat de boeken van Charles Dickens tot leven brengt.

Dit bijzondere hoorspel is gemaakt door het Theaterschip. Wij verzorgden de regie, het geluid, de montage, de compositie/dramaturgie, de stemacteurs en de productie van het hoorspel. De Dickens Walk is tot stand gekomen in samenwerking met dEVENTer, Volksonderwijs, LaTalenTia en fotograaf Charles Niël.

Kan je niet wachten tot december? Luister hier alvast een voorproefje:

 

Praktische informatie
De Dickens Walk is geschikt voor jong en oud en is te wandelen met mobiele telefoon. Scan de QR-code aan de start en volg de route. Let op: vergeet je koptelefoon niet!
De wandeling start bij de verlichte Scrooge op de kruising Walstraat/ Korte Bisschop/Brink.
De Dickens Walk is van 6 t/m 30 december 2024 gratis te bezoeken, met uitzondering van 14 en 15 december.