Theaterschool

THEATERSCHOOL DEVENTER

Corona Update

Beste allen, i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zullen onze Theaterlessen en projecten tenminste tot en met 6 april niet doorgaan. We houden jullie natuurlijk op de hoogte of er meer of minder maatregelen nodig zijn. Zorg allemaal goed voor jezelf. Wij zijn via mail gewoon bereikbaar. We houden contact.

Ga jij het avontuur aan?
Het Theaterschip herbergt sinds 2006 de Theaterschool van Deventer. Op de Theaterschool wordt na schooltijd wekelijks lesgegeven aan kinderen en jongeren vanaf groep 5 van het basisonderwijs tot en met (jong) volwassenen tot 25 jaar. Er volgen gemiddeld 75 jongeren wekelijks les aan de Theaterschool in diverse leeftijdsgroepen.
Jaarlijks vinden meerdere jongeren van de Theaterschool, nadat zij klaar zijn met het voortgezet onderwijs, hun weg naar het mbo of hbo-kunstvakonderwijs.

Wat ga je doen?
Het lesjaar is opgedeeld in 3 blokken van 10 weken. Ieder blok krijg je les van een andere docent met zijn eigen specialisme. Wat aan bod komt zijn onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining.
Vanuit deze en andere specialismen leer je zoveel als mogelijk het vak acteren. Elk blok wordt afgesloten met een open les waarin je laat zien wat jullie in de lessen hebben geleerd. Nieuwe deelnemers kunnen tijdens de start van elk blok gedurende de eerste 3 lessen instromen.

Wil je meer?
Naast je ontwikkeling als acteur of actrice op de Theaterschool is het ook mogelijk om mee te doen in verschillende producties en projecten. Hierbij staat niet alleen jouw talentontwikkeling als deelnemer centraal maar ook het eindproduct.

Lijkt je dit wat?

Kijk dan voor meer informatie op één van de onderstaande pagina’s.

Ben je tussen de 9 en 12 jaar oud? Klik dan hier.

Ben je tussen de 13 en 25 jaar oud? Klik dan hier.

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis