Theaterschool © Stefan Lucassen

Theaterschool

Ben je graag bezig met theater, improvisatie en film? Zet je eerste stappen als acteur of actrice op de Theaterschool!

Op de Theaterschool geven theaterdocenten na schooltijd wekelijks les aan jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs tot en met jongvolwassenen t/m 23 jaar. Een seizoen bestaat uit 30 lessen, verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere theaterdocent die werkt vanuit een andere discipline. Je leert onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en film. De eerste twee blokken worden afgesloten met een open les waarin je jouw ontwikkeling laat zien. Het laatste blok sluiten we feestelijk af met een presentatie aan publiek.

Op 2 en 3 oktober start het nieuwe seizoen van de Theaterschool. Ben je benieuwd of de Theaterschool iets voor je is? Alle nieuwe deelnemers hebben recht op twee gratis proeflessen, daarna beslis je of je definitief les komt volgen of niet. Wil je graag een proefles volgen, of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar info@theaterschip.nl, dan houden wij je op de hoogte wanneer de inschrijvingen open zijn.

Naast de reguliere lessen en presentaties krijg je als deelnemer van de Theaterschool ook de mogelijkheid om mee te doen aan meerdere projecten van het Theaterschip. Zo kan je bijvoorbeeld spelen op het Dickens Festijn in Deventer. Voor deze projecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. Je vindt ze het makkelijkst via onze agenda of in de maandelijkse nieuwsbrief van de Theaterschool, de Flessenpost.

Op woensdag en donderdag dient onze foyer als huiskamer voor deelnemers van de Theaterschool, je klasgenoten en je vrienden. Op die dagen kan je in de middag en avond eerder komen of langer blijven. In onze huiskamer kan je kletsen, spelletjes doen, huiswerk maken of juist even helemaal niks doen. Koffie, thee, een blikje frisdrank en chocolademelk kan je met de pin betalen aan de bar. Je mag ook je eigen eten en drinken meenemen en er is een magnetron. Er is altijd iemand van het Theaterschip achter de bar aanwezig.

Jaarplanning 2023-2024