Theaterschool

THEATERSCHOOL DEVENTER

Ga het avontuur aan!

Het Theaterschip herbergt sinds 2006 de Theaterschool van Deventer. Op de Theaterschool wordt na schooltijd wekelijks lesgegeven aan kinderen en jongeren vanaf groep 6 van het basisonderwijs tot en met (jong) volwassenen t/m 30 jaar. Er volgen gemiddeld 75 jongeren wekelijks les aan de Theaterschool in diverse leeftijdsgroepen. Jaarlijks vinden meerdere jongeren van de Theaterschool, nadat zij klaar zijn met het voortgezet onderwijs, hun weg naar het mbo of hbo-kunstvakonderwijs.

Dit ga je doen!

Het lesjaar van Theaterklassen 1 t/m 4 is opgedeeld in 3 blokken van 10 weken. Elk blok krijg je les van een andere docent met zijn eigen specialisme. De eerste twee blokken werk je aan het ontwikkelen van je spelvaardigheden. Wat aan bod komt zijn onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining. In het derde blok staat voor iedereen theatermaken centraal. Hierbij worden de verschillende facetten van theatermaken behandeld en getraind.

Vanuit deze en andere specialismen leer je zoveel als mogelijk het vak acteren en theatermaken. Het 1e en 2e blok worden afgesloten met een open les waarin je laat zien wat jullie in de lessen hebben geleerd.

Het 3e blok wordt afgesloten met een presentatie in de theaterzaal. Nieuwe deelnemers kunnen tijdens het 1e en 2e blok instromen.

Het lesjaar van Theaterklas 5 is opgedeeld in 2 afzonderlijk te volgen blokken van 15 weken. Er wordt per blok gestart met het ontwikkelen van je spelvaardigheden. Het blok wordt afgesloten met een kleine productie en presentatie.

Nog meer theater!

Naast je ontwikkeling als acteur of actrice op de Theaterschool is het ook mogelijk om mee te doen in verschillende producties en projecten, zoals bijvoorbeeld het Dickens Festijn. Hierbij staat niet alleen jouw talentontwikkeling als deelnemer centraal maar ook het eindproduct.

Na een succesvolle eerste reeks zal de Talentenklas terugkeren, waarin met talenten (14+) uit de gemeente Deventer gewerkt wordt onder begeleiding van professionals uit het werkveld en docenten van kunstvakopleidingen.

Informatie over producties en projecten wordt gedeeld op deze site in de agenda of op de productiehuis pagina en via de nieuwsbrief van de Theaterschool: de Flessenpost.

Meld je aan!

Kijk dan voor meer informatie op één van de onderstaande pagina’s.

Zit je in groep 6, 7 of 8? Klik dan hier.

Zit je op het voortgezet onderwijs? Klik dan hier.

Ben je tussen de 21 en 30 jaar oud? Klik dan hier.

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis