Groep 6,7,8

In de Theaterschool Primair Onderwijs (PO) zet je je eerste stappen als acteur of actrice. Om deze stappen te kunnen zetten krijg je op de Theaterschool 30 lessen verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere docent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme.

Het team van docenten bestaat momenteel 6 freelancers. Twee van hen zijn zelf ooit als leerling begonnen op de Theaterschool en als afgestudeerd Docent Drama aan ArtEZ weer teruggekeerd.

Het 1e en 2e blok worden afgesloten met een open les waarin je laat zien wat jullie in de lessen hebben geleerd. Het 3e blok wordt afgesloten met een presentatie in de theaterzaal. Mocht je je gedurende het jaar willen inschrijven dan kun je aansluiten tijdens het 1e en 2e lesblok.

 

Theaterklas en lesblokken

Leerlingen worden over de theaterklassen verdeeld op basis van hun leerjaar op school of leeftijd. Iedere theaterklas bestaat uit een A en B groep, zij hebben op dezelfde dag en tijd les.

  • A groepen zijn de beginnersgroepen waarin spelplezier, groepsdynamiek en basisvaardigheden spel centraal staan.
  • B groepen zijn de gevorderdengroepen waarin meer gevraagd wordt van de spelers.

Het lesseizoen bestaat uit 3 blokken van 10 lessen. Iedere Theaterklas start het seizoen met een Kick-off tijdens de eerste les met alle leerlingen uit de Theaterklas. Na deze kick-off worden de groepen opgesplitst in een A en B groep en hebben ze gelijktijdig les.

  • Blok 1: In dit blok wordt bepaald hoe groep A en B verdeeld worden, er wordt veel gewisseld in de samenstelling van de groep. Het blok wordt afgesloten met een open les.
  • Blok 2: In dit blok volg je les met je eigen A of B groep, er wordt minimaal gewisseld tussen de groepen. Ook dit blok wordt afgesloten met een open les.

De eerste twee blokken werk je aan het ontwikkelen van je spelvaardigheden. Wat aan bod komt zijn onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining.

  • Blok 3: In dit blok volg je les met je eigen A of B groep, er wordt niet meer gewisseld tussen de groepen. Het blok wordt afgesloten met een presentatie in de theaterzaal.

In het 3e blok staat voor iedereen theatermaken centraal. Hierbij worden de verschillende facetten van theatermaken behandeld en getraind.

Plusprojecten

Naast de reguliere lessen en presentaties heb je als PO leerling ook de mogelijkheid om mee te doen aan de zogenaamde Plusprojecten.

Voor deze Plusprojecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. De Plusprojecten die nu bekend zijn voor het aankomende seizoen staan vermeld in het jaarrooster.Daarnaast vind je ze op deze site in de Agenda of op de de Productiehuis pagina.
Een voorbeeld hiervan is het Dickens Festijn in december, met dit evenement wordt jaarlijks de stap naar buiten gemaakt.

Over het algemeen kosten de Plusprojecten geen extra geld en worden ze gerealiseerd naast de reguliere 30 lessen per seizoen. Repetities voor Plusprojecten vinden veelal plaats in de weekenden, vakanties of maandag- of dinsdagavond.

Lestijden

Woensdag

  • Theaterklas 1A+B PO 6-7-8 15:45 uur - 17:15 uur

Lesgeld

Kinderen uit groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs.

Het lesgeld voor een seizoen van 30 lessen bedraagt € 202,50. De lessen duren 1,5 uur. Het Theaterschip is acceptant van de Stichting Leergeld cheque.

Stichting Leergeld cheque.

Inschrijven

Algemene proefles 2020-2021

Op zaterdag 5 september is er voor belangstellenden in de leeftijd van 9 tot 30 jaar de mogelijkheid een eerste proefles te volgen op de Theaterschool Deventer. Aan deze proefles zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor deze proefles is verplicht en kan hier.

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en ondertekend te retourneren. Elke inschrijving wordt per mail bevestigd. Aanmelden is mogelijk zolang er plek beschikbaar is in de lesgroep, dus vol=vol.

De definitieve planning wordt een maand voor de start van het seizoen bekend gemaakt. Meestal kunnen we voldoen aan de wensen. De Theaterschool start in de week van 28 september en loopt door tot medio juni 2021. Je kunt in de jaarplanning zien wanneer er lesgegeven wordt.

Je kunt tijdens het seizoen gedurende het 1e en 2e lesblok instromen. Het lesgeld wordt naar rato van het aantal resterende lessen in rekening gebracht.

Wil je eerst kijken dan kan dat ook

Je kunt 2 proeflessen volgen. We plaatsen je in een geschikte groep waar je, als je blijft, je lessen kunt blijven volgen. Als je interesse hebt mail dan naar info@theaterschip.nl en we laten je weten wanneer je (proef)lessen kunt volgen. Deze lessen worden alleen gefactureerd wanneer je besluit door te gaan met het volgen van lessen.

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis