Groep 6,7,8

Groep 6,7,8 Primair Onderwijs

In de Theaterschool zet je je eerste stappen als acteur of actrice. Om deze stappen te kunnen zetten krijg je op de Theaterschool per seizoen  30 lessen, verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere theaterdocent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme.

Theaterklas en lesblokken

Deelnemers van de groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs schrijven zich in voor Theaterklas 1.

Het lesseizoen bestaat uit 3 blokken van 10 lessen. Theaterklas 1 start de eerste les met alle deelnemers. Na deze les wordt de groep eventueel opgesplitst in een A en B (en evt. C) groep als er meer dan 12 deelnemers zijn.

  • Blok 1: Centraal staat het ontwikkelen van je spelvaardigheden. In dit blok wordt bepaald hoe groep A en B verdeeld worden, er kan gewisseld worden in de samenstelling van de groep. Het blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie in de lessen hebben geleerd.
  • Blok 2: Er wordt verder gewerkt aan spelvaardigheden. In dit blok volg je les met je eigen A of B groep. Ook dit blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie in de lessen hebben geleerd.

Bij het ontwikkelen van je spelvaardigheden komen onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining aan bod.

  • Blok 3: In dit blok staat theatermaken centraal en wordt gewerkt aan een presentatie voor de afsluiting van het seizoen.

 

Producties en projecten

Naast de reguliere lessen en presentaties heb je als deelnemer van de Theaterschool ook de mogelijkheid mee te doen aan producties en projecten van het Theaterschip.

Voor deze projecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. Je vindt ze op deze site in de agenda of op de productiehuis pagina en in de nieuwsbrief van de Theaterschool, de Flessenpost.

Een voorbeeld hiervan is het Dickens Festijn in december, op dit evenement worden jaarlijks straattheateracts gespeeld voor publiek.

Producties en projecten worden gerealiseerd naast de reguliere lessen van de Theaterschool. Repetities vinden vaak plaats in de weekenden, vakanties of op maandagavonden.

Lestijden

Woensdag

  • Theaterklas 1 PO 6-7-8 15:45 uur - 17:15 uur

Lesgeld

Kinderen uit groep 6 t/m 8 van het primair onderwijs.

Het lesgeld voor een seizoen van 30 lessen bedraagt € 213,75. De lessen duren 1,5 uur. Het Theaterschip is acceptant van de Stichting Leergeld cheque.

 

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en ondertekend te retourneren. Elke inschrijving wordt per mail bevestigd. Aanmelden is mogelijk zolang er plek beschikbaar is in de lesgroepen.

De Theaterschoollessen starten vanaf 4 oktober en eindigen op 11 juni 2023. Je kunt in de jaarplanning zien welke weken er lesgegeven wordt.

Je kunt tijdens het seizoen gedurende het 1e en 2e lesblok de eerste 3 lessen instromen. Het lesgeld wordt naar rato van het aantal resterende lessen in rekening gebracht.

Wil je eerst kijken? Dat kan ook

Je kunt 2 proeflessen volgen, waaraan geen kosten zijn verbonden. We plaatsen je in een geschikte groep waar je, als je blijft, je lessen kunt blijven volgen. Als je interesse hebt mail dan naar info@theaterschip.nl. Deze lessen worden gefactureerd wanneer je besluit door te gaan met het volgen van lessen.

Algemene proefles 2022-2023

Op zaterdag 24 september is er voor belangstellenden de mogelijkheid een eerste proefles te volgen op de Theaterschool Deventer. Aan deze proefles zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor deze proefles is verplicht en kan hier

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis