Jonge Makers

Het Theaterschip vindt het van belang dat in Oost-Nederland voldoende plekken zijn waar jonge professionals zich na het HBO kunstvakonderwijs als maker kunnen ontwikkelen. Alleen dan lukt het jonge makers aan de regio te binden.

Het Theaterschip biedt daarom ook ontwikkeltrajecten voor deze jonge makers, onder andere met De Werf. Gedurende 18 maanden volgen zes geselecteerde jonge professionals een intensief traject, waarin ze zich verder bekwamen als uitvoerend maker, docerend maker of creatief producent.

Daarnaast biedt het Theaterschip jonge makers opdrachten voor diverse activiteiten, zoals de Theaterschool, Talentenklassen, coproducties met Mbo-scholen en het cultuuraanbod voor het onderwijs.

Je maakt
het in
het oosten

Maxime 3

De Werf

Je maakt het in het Oosten!

De Werf is een talentontwikkelingstraject voor jonge professionals. De Werf is een samenwerkingsverband van Nationale Jeugdorkesten Nederland, Theater Gajes en het Theaterschip. Met De Werf wordt geïnvesteerd in het makersklimaat in Oost-Nederland.

Het eerste traject is gestart in januari 2022 en eindigt juni 2023. Het tweede traject zal starten in juli 2023 en eindigen in december 2024. De werving voor het tweede traject zal starten in maart 2023.

De Werf