Werf

WERF

Je maakt het in het Oosten!

De Werf is een nieuw talentontwikkelingstraject voor jonge professionals. De Werf is een samenwerkingsverband van Nationale Jeugdorkesten Nederland, Theater Gajes, ID Theatre Company en het Theaterschip. Met De Werf wordt geïnvesteerd in het makersklimaat in Oost-Nederland.

Jonge professionals doorlopen in 18 maanden vier verschillende fasen. De eerste fase is gericht op onderzoek en experiment, de tweede fase op het maken van een locatievoorstelling, de derde fase op een kleine zaal productie en tijdens de vierde en laatste fase werkt de jonge professional naar een eindproduct.
De Werf richt zich met de producties op een jong publiek. Meer inhoudelijke informatie over de Werf, vindt je hier

Samenwerkingen

Met De Werf gaan de vier partners ID Theatre Company, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), Theater Gajes en het Theaterschip een meerjarig talentontwikkelingstraject voor jonge professionals realiseren. Het sluit aan op de wijze waarop NJON naast talentvolle jongeren en studenten ook jonge professionals begeleidt na het behalen van hun diploma aan het conservatorium.

Voor ID Theatre Company geldt dat hun signatuur mede wordt gekleurd door de koppeling van jonge professionals aan ervaren senior makers. Het sluit aan bij de wijze waarop het Theaterschip, naast de succesvolle begeleiding van jonge talenten voorafgaand aan het kunstvakonderwijs, de afgelopen jaren, via de nieuwe makers regeling van de provincie Overijssel, meerdere jonge professionals de kans heeft gegeven zich inhoudelijke te ontplooien.

Tot slot wordt door Theater Gajes binnen al haar straattheaterproducties ruimte gecreëerd voor uitvoerend makers en wordt bij menig project intensief samengewerkt met het kunstvakonderwijs.

Wie

De professionals die in aanmerking komen voor een ontwikkeltraject binnen De Werf hebben minimaal een HBO-kunstvakopleiding afgerond. Zij hebben hun diploma niet langer dan drie jaar geleden behaald bij aanvang van het traject. Daarnaast zijn ze woonachtig in Oost-Nederland of van plan weer terug te keren naar het oosten van het land waar ze zijn opgegroeid.

Uitvoerend maker (vier plekken)

De uitvoerend maker is HBO afgestudeerd als bijvoorbeeld performer, muziektheater, theatermaker, speler/acteur of danser. Meerdere kunstvakopleidingen bieden studenten de ruimte om zich te ontwikkelen als uitvoerend maker of makende speler: een professional die zowel het concept ontwikkelt als uitvoert. De uitvoerend maker beschikt over brede kennis van het vak en is in staat daar zowel zelfstandig als in samenwerking met anderen inhoud en vorm aan te geven. Het leidt tot cabaret, circus, dans, toneel, muziektheater, bewegingstheater en ieder andere denkbare vorm van performance.

Creatief producent (één plek)

De creatief producent heeft een HBO of WO opleiding afgerond op het gebied van kunstmanagement, creative producing, eventmanagement, cultuurwetenschappen, cultuur en economie, master in Theatre of productie.
De creatief producent zorgt voor horizontale en verticale samenwerking tussen artistieke en zakelijke ambities en zoekt daarbij naar (bijvoorbeeld maatschappelijke) verbindingen binnen en buiten de cultuursector. De creatief producent werkt daarbij zowel conceptueel als uitvoerend.

Docerend maker (één plek)

De docerend maker heeft een HBO of WO opleiding afgerond als bijvoorbeeld theater- of dansdocent, master in Theatre of Cultural Education.
De docerend maker verbindt zijn didactische vaardigheden met zijn maaktalent. De docerend maker beschikt over didactische vaardigheden, ontwikkelt verdiepingsprogramma’s parallel aan de producties van De Werf om de theaterbeleving van het publiek te verrijken.

Onze Werfpartners:

Njon Logo Nl 01Theater Gajes Zwart RoodId TheatreTheaterschip Logo 01

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Gemeente Deventer Logo Provincie Overijssel