Je maakt het in het Oosten

Jonge professionals zijn leidend binnen het talentontwikkelingstraject De Werf: zij krijgen de mogelijkheid om zich – na succesvolle afronding van het Kunstvakonderwijs – binnen 18 maanden verder te bekwamen als uitvoerend maker, docerend maker of creatief producent. Het talentontwikkelingstraject is opgedeeld in vier fasen. In de eerste en vierde fase is er volop ruimte voor het ontwikkelen van de eigen artistieke signatuur. De jonge professional bepaalt de inrichting, stijl, kleur en vorm, de doelgroep en het publieksbereik én het speelveld.

Tijdens de tweede en derde fase krijgen de jonge professionals in co-creatie met de samenwerkingspartners volop de ruimte om vlieguren te maken. De jonge professionals werken aan een zomerproductie die zij spelen voor een breed publiek op theaterfestivals, en aan een winterproductie die voor een jong publiek wordt gespeeld in kleine theaters in Overijssel en daarbuiten.

Partners De Werf:
Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON)
Theater Gajes

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het ontwikkeltraject binnen De Werf als je minimaal een hbo-kunstvakopleiding hebt afgerond en je jouw diploma niet langer dan drie jaar geleden hebt behaald bij aanvang van het traject. Daarnaast ben je woonachtig in Oost-Nederland of ben je van plan om weer terug te keren naar het oosten van het land waar je bent opgegroeid.

De Werf © Stefan Lucassen

De Werf 2023-2024

Lous Van Noordwijk © Femke Teussink

Lous van Noordwijk

Jiska Mensink © Femke Teussink

Jiska Mensink

Nigel Appelboom © Femke Teussink

Nigel Appelboom

Nova Lubbelinkhof © Femke Teussink

Nova Lubbelinkhof

Rachel Rijsdijk © Femke Teussink

Rachel Rijsdijk