Je maakt het in het Oosten

Binnen het talentontwikkelingstraject De Werf is de jonge professional leidend. De jonge professional krijgt de mogelijkheid om zich gedurende een periode van 18 maanden verder te bekwamen na succesvolle afronding van het Kunstvakonderwijs. Het traject is opgedeeld in vier fasen, waarbij gedurende de eerste en de vierde fase volop ruimte is voor het ontwikkelen van de eigen artistieke signatuur. De jonge professional bepaalt de inrichting, stijl, kleur en vorm, bepaalt de doelgroep en het publieksbereik en bepaalt het speelveld.

Tijdens de tweede en derde fase krijgen de jonge professionals in co-creatie met de samenwerkingspartners volop de ruimte vlieguren te maken, waarbij gewerkt wordt aan een zomerproductie die gespeeld wordt voor een breed publiek op theaterfestivals en een winterproductie die gespeeld wordt voor een jong publiek in kleine theaters in Overijssel en daarbuiten.

Partners De Werf:
Nationaal Jeugdorkest Nederland (NJON)
Theater Gajes

Voor wie?

De professionals die in aanmerking komen voor een ontwikkeltraject binnen De Werf hebben minimaal een HBO-kunstvakopleiding afgerond. Zij hebben hun diploma niet langer dan drie jaar geleden behaald bij aanvang van het traject. Daarnaast zijn ze woonachtig in Oost-Nederland of van plan weer terug te keren naar het oosten van het land waar ze zijn opgegroeid.

Merel 11

De Werf 2022 en 2023

0t2a5705klein

Emma Janssen

Uitvoerend maker

0t2a5528klein

Maite Levy

Uitvoerend maker dans

0t2a5895klein

Nikki Terberg

Uitvoerend maker

0t2a5990klein

Merel Rutgers

Docerend Maker

0t2a6285klein

Maxime Schräder

Uitvoerend maker muziektheater

0t2a6395klein

Rosa Berman

Uitvoerend maker muziektheater