Thumbnail Sauare

Festival De Werf

Van 21 tot en met 25 juni 2023 vindt festival de Werf plaats.
Tijdens het festival presenteren de zes deelnemers die januari 2022 zijn gestart aan de Werf, een traject van 18 maanden voor jonge podiumkunst professionals, hun eindproducten.

Vijf dagen lang voorstellingen, performances, theater op locatie en presentaties.
Vijf van de zes jonge makers presenteren hun eindproduct in het Havenkwartier Deventer. Eén jonge maker presenteert in de uiterwaarden van de IJssel tijdens de ondergaande zon.

De jonge kunstenaar Katrijn Westland is door de jonge makers van de Werf gevraagd om, met input van de bezoekers en de zes eindproducten, een installatie te bouwen die op de laatste dag van Festival de Werf zal zijn voltooid.

Hieronder vind je de 6 eindproducten. Door op de link te klikken zie je wanneer wat wordt getoond.

 

De Werf

De Werf is een succesvol samenwerkingsverband tussen Nationale Jeugdorkesten Nederland uit Apeldoorn & Theater Gajes en het Theaterschip uit Deventer.
Vanuit de cultuurprofiel regio Stedendriehoek is met de Werf een ontwikkelplek gecreëerd voor jonge uitvoerend professionals uit Oost-Nederland. Deze jonge podiumkunst beoefenaars volgen een trainee traject van 18 maanden waarin ze onderzoeken, experimenteren, een buitenvoorstelling maken voor de hele familie, een vlakke vloer voorstelling maken voor jongeren en nu het programma afronden met een  eindproduct.
De Werf