Wat Doe Jij? (12+)

Een voorstelling in de klas en mét de klas. Over pesten en meelopen, over de baas spelen, over manipulatie. En over de positie van de eenling die onder druk staat van de groep.

De voorstelling Wat Doe Jij? wordt gespeeld in een vorm van inspringtheater, waarbij de leerlingen de mogelijkheid hebben zelf ‘in te springen’ om een sociale situatie te veranderen. Ze worden daartoe uitgenodigd door de spelleider.

De spelleider vraagt aan het publiek: ‘Wat doe jij?’ of ‘Hoe zou jij reageren als er zoiets gebeurt?’ De leerling die een voorstel heeft wordt uitgenodigd om dat meteen te laten zien. Inspringtheater, of participatief drama, is theater waarbij het publiek wordt uitgenodigd het stuk te onderbreken en mee te doen.

Leerlingen worden uitgenodigd na te denken over hun eigen gedrag en dat van hun groepsgenoten. Want het gaat niet alleen om: ‘Wat doe jij?’, maar ook om: ‘Wat doen wij?’

De voorstelling Wat Doe Jij? is geschikt voor onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. We spelen de voorstelling op jullie school, gewoon in een klaslokaal. De voorstelling duurt een lesuur. We spelen bij voorkeur voor één klas tegelijk en kunnen de voorstelling drie keer per dag spelen.

Wat Doe Jij © Christein Van Hoffen
Wat Doe Jij © Christein Van Hoffen

Speelperiode
De voorstelling kent twee speelperiodes in seizoen 2023-2024 en wordt gespeeld in een klaslokaal op jullie school.
In het najaar van 2023 wordt Wat Doe Jij? gespeeld door deelnemers van de Werkplaats. Deze voorstellingen zijn reeds uitverkocht.
In het vroege voorjaar van 2024 wordt Wat Doe Jij? in coproductie gespeeld met studenten van het Rijn IJssel uit Arnhem. Voor deze tweede speelperiode zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen contact op met Sandra via verkoop@theaterschip.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0570-547737.