Talentenklas

Theater

Talentenklas 2017-2018

Tijdens de talentenklas werken leerlingen van de Theaterschool gedurende 9 weken vanuit de tekst De ingebeelde zieke van Molière. Niet als doel om deze integraal te gaan spelen maar wel als kapstok om je eigen talent verder te ontwikkelen. De tekst wordt vanuit verschillende spelingangen benaderd. Vanzelfsprekend tekstbehandeling en stem gebruik maar ook improvisatie en timing, muzikaliteit en beweging.

Docenten:

Ischa is de vaste docent die alle lessen + de auditie aanwezig is.
Laila (improvisatie) Kasper (beweging) en Jelle Van der Meulen (nieuw en muziektheater) zullen Ischa terzijde staan.

Auditie

De eerste lesdag is tevens de auditie. Je aanmelden voor de talentenklas betekent dus niet dat je automatisch deel kan nemen aan de talentenklas, dit hoor je na afloop van de auditie.

De auditant wordt beoordeeld op 6 verschillende spelonderdelen, een korte omschrijving van deze onderdelen vind je binnenkort in het theaterlokaal:

 • Stem gebruik
 • Fysiek, gebruik lichaam
 • Creativiteit
 • Tekstbehandeling
 • Samenspel
 • Motivatie en gedrevenheid.

de auditie wordt afgenomen door: Ischa, Kasper en Laila.

Er zijn maximaal 10 plekken te vergeven voor de talentenklas.

Voorwaarden en informatie

Voor wie

 • Leerlingen uit Theaterklas 4, 5, 6, 7 en 8 van de Theaterschool die zich verder willen ontwikkelen als speler.

Kosten

 • Er zijn GEEN kosten verbonden aan het volgen van de Talentenklas.

Wanneer

 • 25 februari, 10.30 tot 13.30 uur – Auditie.
 • 4, 11, 25 maart en 1, 8, 15, 22, 29 april. 10.30 tot 13.30 lessen.
 • 29 april, 17.30 tot 20.30 les en presentatie.

Overige informatie

 • Er geldt een opkomstplicht voor deelnemers aan de talentenklas. Je mag maximaal 1 les missen.
  Daarnaast blijf je je reguliere lessen volgen.
 • Er zijn maximaal 10 plekken te vergeven, enkele dagen na afloop van de auditie hoor je of je kunt deelnemen aan de talentenklas.

Inschrijven

 • Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Docenten

Ischa den Blanken

docent theater


Een docent met een zwak voor bloemige taal, brutaal theater en verborgen muzikaliteit. Bij het onderwijzen van theater aan kinderen en jongeren is het essentieel om te beginnen bij de basis van het spelen. In mijn lessen geef is aandacht aan de elementaire vaardigheden van de acteur en actrice; concentratie en controle, lef en speelsheid. Acteren is kracht putten uit kwetsbaarheid, durven kijken en bekeken durven worden, aandachtig luisteren naar anderen en anderen op hun beurt verleiden aandachtig te zijn.

Laila Joosting Bunk

Docent Theater


Geboren op 16 september 1992 in Deventer. Gestart als één van de eerste leerlingen op de JTS van het Theaterschip. Hier geïnspireerd geraakt om de Docent Theater opleiding te volgen op ArtEZ (Zwolle) en afgestudeerd in 2013. Nu het voorrecht om al een aantal jaar te werken op de plek waar het allemaal begon. Daarnaast als ZZP’er werkzaam voor verschillende culturele instellingen, jeugdtheaterscholen en gezelschappen in Deventer en Overijssel.

Kasper Scholten

docent theater


Kasper studeerde af aan de HKU in 2010. Hij maakt en speelt in (educatieve) voorstellingen voor jongeren. Daarnaast was Kasper acteur bij o.a. DOX en MaasTD en in de televisieseries Van Jonge Leu en Oale Groond en ONM. Naast zijn werk in het theater werkt Kasper ook als stemacteur voor series, tekenfilms en (radio-) commercials.

Jelle van der Meulen

Muziek docent


Jelle is muziektheatermaker en –acteur en is afgestudeerd van het ArtEZ-conservatorium in Arnhem. Hij maakt beeldende voorstellingen over maatschappelijke thema’s. Jelle zoekt naar de muzikaliteit in theaterteksten en zet muziek in als middel om de inhoud en boodschap te ondersteunen. “In een voorstelling hoeft niet per se een liedje of een muziekstukje te zitten om het muziektheater te laten zijn.”

Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

Naam

Leeftijd

Telefoonnummer

E-mailadres

Organisatie

Bijzonderheden

Dieet / Allergieën

Eventuele Opmerkingen

Sign up & participate

Name

Age

Telephone number

Email address

Organisation

Particularities

Diet / Allergies

Comments