Come to an age – Première-2017

cross-over

24 september 2017 13:00 - 17:00 NNB

Naar overal en nergens
Waar de stroom of waar de wind
Waar de wegen, waar mijn benen, waar mijn passen

Er schuift een jongen door de straat.
Terwijl een viool voorzichtig zoekt naar melodie, wiebelt hij zijn tenen.
Glijden zijn ogen langs de stenen.
Zoeken zijn benen naar vaste grond.

In Come to an Age worden de eerste stappen verbeeld van een jongen op weg naar onafhankelijkheid. Over hoe wij tijdens het opgroeien afhankelijk zijn van de mensen om ons heen en de zoektocht naar de grens tussen het ‘ik’ en de ‘ander’.

‘Come to an age’ is een coproductie van Kunsten op Straat, het Theaterschip en Werkplaats Diepenheim. Samen stonden zij aan de wieg van Sturnus.

Sturnus is een nieuw theatercollectief, bestaande uit vijf vers afgestudeerde makers van ArtEZ Arnhem, ArtEZ Zwolle en de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans. Bij wijze van experiment werkten en verbleven zij vier weken lang in Werkplaats Diepenheim, waar er vanuit verschillende achtergronden werd toegewerkt naar een voorstelling voor op de straten. Met jonge ogen kijkt het collectief naar de tradities van het straattheater en probeert het met een gezonde dosis naïviteit zijn eigen stempel op het genre te drukken. Met muzikaliteit, mime en taal brengt Sturnus een bravoure en kwetsbaarheid naar de openbare ruimte.
Sturnus wordt gevormd door Ischa Den Blanken, Freek Nieuwdorp, Maartje Goes, Stan Geurts en Chris Hillen.

Naar de agenda

Datum en tijd

  • Datum: 24 sep

Locatie

NNB

Prijs en reserveren