24.06.24

Meld je nu aan voor de audities!

Wil jij je verder ontwikkelen als theatermaker of -performer om door te stromen naar een kunstvakopleiding? Dan is de Werkplaats precies wat je zoekt! Dé plek waar jij je kan ontwikkelen als maker, performer, schrijver, regisseur, scenograaf, speler en meer. 

Afgelopen seizoen werden veel deelnemers van de Werkplaats toegelaten tot het hbo-kunstvakonderwijs. Oud-deelnemers volgen nu onder andere de opleiding tot performer, Interactive Performance Design, de Muziektheater opleiding, Docent Theater en de Acteursopleiding aan diverse kunstvakopleidingen.

Het Theaterschip
Het Theaterschip is dé plek waar jongeren en jongvolwassenen met ambitie richting de professionele podiumkunsten de ruimte krijgen om hun talent te ontwikkelen en hun creatieve horizon te verbreden. Dit doen wij door activiteiten aan te bieden waarbij trainen, persoonlijke verkenning, spelen, co-creëren en makerschap centraal staan.

De Werkplaats
De Werkplaats is een unieke plek waar je jezelf kan uitdagen als maker en performer: je mag experimenteren, kan veel vlieguren maken en leert het werkveld kennen. Je leert hier niet alleen om te spelen, maar ook om je eigen signatuur te ontwikkelen om je als maker te profileren naar de kunstvakopleidingen. Zo werk je als collectief aan een productie, maak je je eigen performance en onderzoek je hoe je jouw fascinaties kan inzetten als maker en jouw talenten verder kunt ontwikkelen.

Voor wie?
Je bent tussen de 16 en 23 jaar, bent minimaal 18 uur per week beschikbaar (van maandag t/m woensdag van 9.30u tot 16.00u) en doet een tussenjaar na het voortgezet of mboonderwijs. Je kan de Werkplaats ook gebruiken als stage tijdens je mbo-podiumkunstopleiding. 

Programma
De Werkplaats bestaat uit vier blokken. Op 15 september trappen we de Werkplaats af met de kick-off, waarin je kennismaakt met de andere deelnemers en de theatermakers die blok 3 (Co-creëren) gaan leiden. In oktober start blok 1, waarin je trainingen en masterclasses volgt van professionals uit het werkveld en docenten vanuit het kunstvakonderwijs. In november start blok 2, waarin je jouw eigen makerschap verkent en je fascinaties verder ontdekt. In blok 3, van november t/m maart, werk je als collectief met professionele makers aan een productie, die je vier weken lang speelt voor een jong publiek. In blok 4, van maart t/m mei, werk je aan je eigen performance die je presenteert aan publiek – misschien zelfs tijdens Poolshoogte! Tijdens de Werkplaats word je continu begeleid door ons professionele team en door externe vakmensen.  Meer informatie over de Werkplaats vind je hier.

Kosten
Doordat de Werkplaats gesubsidieerd wordt, vragen we slechts een sterk gereduceerd bedrag aan de deelnemers. Als je de Werkplaats als stage gebruikt, brengen we geen kosten in rekening. Stagiaires kunnen in overleg ook een deel van de Werkplaats volgen.

Tot 21 jaar: €250,-
Vanaf 21 jaar: €302,50

De Werkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door MDT. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de Werkplaats als MDT-traject. Als je de Werkplaats als MDT-traject volgt, dan brengen we geen kosten in rekening en wordt je werkbudget in blok 4 verruimd.

Meld je vóór woensdag 19 juni aan voor de audities via de knop onderaan de pagina. We zien je bij de audities!

Deel dit bericht op
Hierzo! © Christein van Hoffen

Meld je vóór 19 juni aan voor de audities van de Werkplaats! De audities vinden plaats op maandag 24 juni 2024 van 19.00u tot 21.00u.

Aanmelden voor de audities

4 Gaat
Laat weten of je gaat