Bokser – De film

Loopt van 12 december t/m 11 juli

schoolvoorstelling VO

Bokser

Na het succes van de vorige coproductie tussen het Theaterschip en KASKO, voorheen Kameroperahuis, ‘Storm in mijn hoofd’ volgt nu: ‘Bokser’.

‘Dies (16) bokst op hoog niveau, en het is haar droom om professioneel bokser te worden. Als ze op een dag wakker wordt in een ziekenhuis en te horen krijgt dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen, staat haar leven op zijn kop. Hoe gaat een geboren winnaar om met zo’n groot verlies? Bokser is een muzikaal sprookje in een ziekenhuiskamer. Over een leven dat tot stilstand is gekomen en de fantasie die nodig is om het weer op gang te brengen.’ 

In een wereld waarin presteren zo belangrijk is geworden zijn we allemaal bang om te verliezen. Bang om te moeten gaan met teleurstellingen en gebreken. Door te winnen worden we gezien en gewaardeerd. Het winnen en vervolgens het onafwendbare verliezen staat centraal, in welke vorm dan ook. In Bokser laten we dit zien door middel van topsport. Want als er iets tot de verbeelding spreekt is het wel de functie van sport in onze maatschappij. Het aanzien dat het geeft, maar ook het harde werken wat eraan voorafgaat. De mentaliteit die ervoor nodig is om te winnen. En de genadeloosheid van de val. Hoe je na verlies ineens niet meer meetelt.

In deze film wordt gewerkt vanuit verschillende kunstdisciplines, waardoor de droomachtige stijl veel kracht bijzet en scherpe contrasten maakt tussen de realiteit in het ziekenhuis en de flashbacks.

De gehele film is hier te bekijken!

Boeken

Bokser – de film is af te nemen voor het VO onderwijs in combinatie met projectweken of workshopdagen. De precieze invulling wordt samen met de school op maat gemaakt.

Voor meer informatie of aanvragen kunt u mailen naar info@theaterschip.nl

De makers

Céline Hoex

Céline Hoex

Regisseur


Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met twee muzikale jeugdtheatervoorstellingen. Voor Céline is het theater een plek waar er ruimte is om de soms onbegrijpelijke werkelijkheid opnieuw te kunnen bekijken. Dit doet ze door te spelen met twee realiteiten. De theatrale realiteit en de werkelijkheid van het hier en nu. Céline neemt het publiek mee via het verstand, om vervolgens via een beeldende theatraliteit de gevoelswereld in te duiken.

Wessel de Vries

Wessel de Vries

Schrijver


Wessel de Vries (1994) is toneelschrijver en filmscenarist. De teksten die Wessel schrijft worden gekenmerkt door humor en fantasie, en behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij o.a. over drie broers die het huis niet meer uitdurven (Schiettent, 2016), zijn favoriete voetbalclub (Het Heilige Hert van Cambuur, 2018) en over campingbewoners die op zoek zijn naar het paradijs (Part time Paradise, 2019).

Renán Zelada

Renán Zelada

Componist


Renán Zelada studeerde compositie aan de Akademia Muzyczna im. Grażyny i Kiejstuta Bacewiczów (Grazyna en Kiejstut Bacewicz Muziekacademie), Łódź en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tegenwoordig volgt hij een Masteropleiding Filmmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Werken met film en andere visuele media is echt zijn passie. Voor hem is het niet genoeg om abstract aan muziek te denken, hij heeft altijd een verhaal of een gevoel nodig om vorm te geven aan zijn muzikale ideeën.

Juliette Mout

Juliette Mout

Scenograaf


Juliette Mout (1990) is kostuum- en decorontwerper. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In haar werk wil Juliette contrasten opzoeken: rust scheppen in de chaos, chaos scheppen in de rust. Ze wil niet alleen verbondenheid creëren in het toneelbeeld, maar ook bij de toeschouwer.

Eleftheria Lavdaki

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper


Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. Eleftheria haalt haar inspiratie uit culturele, sociale en politieke actualiteiten, maar ook door het statische van architectuur ten opzichte van de beweging en het organische van natuurlijke elementen.

Joost Visser

Joost Visser

componist en percussionist


Joost maakt al jaren enorm veel muziek. Het liefst kleurt hij de hele dag, maar dan met trommels, bekkens & andere klanken. Magie in de muziek ontstaat door de combinatie van sounds. Door die magie kunnen de acteurs nog meer licht gaan geven vanaf het toneel. Da’s is wat hij tof vindt.

Tomm Velthuis

Tomm Velthuis

Acteur


Tomm Velthuis is acteur en ruimtelijk ontwerper. Onlangs bedacht hij een nieuw beroep dat het beste zijn passies dekt: PerFormgever. Een discipline binnen het creatieve werkveld waarin theater en vormgeving in elkaar overlopen. Hij is een gedreven maker met veel verschillende interesse die hij het liefst inzet in teamverband. Hij heeft een grote liefde voor acteren omdat het alleen kan bestaan in relatie tot anderen en hem helemaal in het 'nu' brengt.

Laurien van Rijswijk

Actrice


Laurien studeerde in 2016 af aan de toneelschool in Arnhem. Deze avontuurlijke, zingende actrice speelde in uiteenlopende producties; van slapstick muzikaal jeugdtheater bij Theater Sonnevanck, tot Japans Poppentheater bij Kasko, van de bijzondere locatie theater projecten van MaasTD en muziektheater De Plaats, tot haar eigen One Woman Variétéshow 'U Wordt Met Volle Buik Weer Thuis Gebracht'. Op het witte doek was ze oa te zien in de speelfilm Zee van Tijd onder regie van Theu Boermans. Daarnaast heeft ze ruime ervaring als zangeres.

Naar de agenda