Bokser – Proeftuinvoorstelling

Loopt van 1 februari t/m 19 februari

Schoolvoorstelling VO / MBO

Bokser

Na het succes van de vorige coproductie tussen het Theaterschip en KASKO, voorheen Kameroperahuis, ‘Storm in mijn hoofd’ volgt nu: ‘Bokser’.

‘Dies (16 jaar) is na een motorongeluk in het ziekenhuis beland, ze zal nooit meer kunnen lopen. In haar ziekenhuiskamer staat haar leven stil. Het ongeluk galmt nog na in de kale witte ruimte. Als ze op een dag van een oom uit Zwitserland een doos krijgt opgestuurd met een typemachine erin, begint ze als een bezetene met het opschrijven van haar verhaal. We zien hoe Dies via het schrijven een muzikale droomachtige wereld tot leven brengt in haar ziekenhuiskamer.

In een wereld waarin presteren zo belangrijk is geworden zijn we allemaal bang om te verliezen. Bang om te moeten gaan met teleurstellingen en gebreken. Door te winnen worden we gezien en gewaardeerd. Het winnen en vervolgens het onafwendbare verliezen staat centraal, in welke vorm dan ook. In Bokser laten we dit zien door middel van topsport. Want als er iets tot de verbeelding spreekt is het wel de functie van sport in onze maatschappij. Het aanzien dat het geeft, maar ook het harde werken wat eraan voorafgaat. De mentaliteit die ervoor nodig is om te winnen. En de genadeloosheid van de val. Hoe je na verlies ineens niet meer meetelt.

In deze voorstelling wordt gewerkt vanuit verschillende kunstdisciplines, waardoor de droomachtige stijl veel kracht bijzet en scherpe contrasten maakt tussen de realiteit in het ziekenhuis en de flashbacks.

Workshops

VO en MBO Leerlingen kunnen de voorstelling zien en maken voorafgaand of nadien in de vorm van meerdere workshops kennis met verschillende kunstdisciplines tijdens carrouseldagen op de scholen zelf. Hier ontdekken de leerlingen wat bij hen past en wordt tegelijkertijd talent gespot. Vervolgens kan er gedurende tien weken een traject van verdiepingslessen afgenomen worden op het gebied van spel, muziek, tekstschrijven, decor, kostuums en dans.

Let op: al raden wij het educatieprogramma aan, het is mogelijk om alleen de voorstelling af te nemen.

Carrouseldagen

De carrouseldagen bestaan uit verschillende workshops waarbij het thema van de voorstelling centraal staat. Scholen kunnen de workshops kiezen uit verschillende disciplines als spel, muziek, tekstschrijven, decor, kostuums en dans. De workshops worden zoveel mogelijk gegeven door de leden van het artistieke team van de voorstelling. Zo krijgen de leerlingen informatie uit eerste hand over hoe er gewerkt is aan de voorstelling die ze gaan zien of gezien hebben.

Verdiepingslessen

Na deze carrouseldagen mogen leerlingen aangeven of en in welke discipline ze zich verder willen ontwikkelen. Vanuit deze keuze ontstaan de verdiepingslessen. De verdiepingslessen vinden plaats gedurende tien weken. Tijdens de tien lessen wordt een lessenopbouw gevolgd die door onze docenten wordt voorbereid. Aan het einde van de tien weken vinden korte presentaties plaats voor medeleerlingen en andere geïnteresseerden van school. De verdiepingslessen zijn onderdeel van het talentontwikkelingstraject. Dit houdt in dat leerlingen die het hele traject doorlopen hebben en waarbij uitgesproken talent en ambitie naar boven is gekomen mogen auditeren voor een rol in een volgende voorstelling.

Praktische informatie

  • Het is mogelijk om deze voorstelling op school te laten spelen of in onze theaterzaal
  • Kosten voor de voorstelling bedragen 7,50 per bezoeker
  • Speelduur: +/- 35 min
  • Per voorstelling is er ruimte in onze theaterzaal voor max. 85 personen.
  • Speeldagen zijn week 5 t/m week 7 2021 van maandag t/m vrijdag
    • Vaste tijden voor de voorstelling zijn 10:00, 11:30, 13:00 en 14:30

Aanmelden

Wil je je als school aanmelden voor deze voorstelling, klik dan hier voor het aanmeldformulier en stuur deze terug naar verkoop@theaterschip.nl.

Naar de agenda