Werkplaats Theater

WERKPLAATS THEATER

Info

De Werkplaats Theater geeft gemotiveerde jongeren de kans aan de slag te gaan en vlieguren te maken binnen de podiumkunst Theater . De Werkplaats richt zich op jongeren tussen de 16 en 23 jaar die zich voor minimaal 18 uur per week verbinden aan het Theaterschip. Binnen de Werkplaats kunnen deze jongeren zich ontwikkelen als speler of als maker. Als maker gaat het naast uitvoerende kwaliteiten, om skills die horen bij de rol van regisseur, schrijver of dramaturg. Het gaat om jongeren die zich willen verdiepen in het theatervak en nog niet op het HBO kunstvakonderwijs zitten.

Met de Werkplaats wil het Theaterschip een groep van 8 tot 12 deelnemers de kans geven om in maximaal 4 blokken van 8 weken hun talent verder te ontwikkelen, competenties te vergroten en daarmee, bijvoorbeeld, de slagingskans om via een auditie toegelaten te worden tot het HBO kunstvakonderwijs te vergroten.

De Werkplaats is een plek waar jongeren op ontdekkingstocht gaan naar hun eigen ambitie, passie en talent. De talentontwikkeling van de jongeren wordt zichtbaar in voorstellingen, etudes of performances die gespeeld worden in het primair en voortgezet onderwijs en op festivals. Het ontwikkelen van en spelen in deze producties door de deelnemers ziet het Theaterschip, naast de vele vlieguren, als onderdeel van de talentontwikkeling.

In principe zullen de deelnemers op maandag, dinsdag en woensdag bij ons aanwezig zijn van 10:00 tot 16:00

Blok 1: Ori├źntatie en trainen van de basisvaardigheden theater
Blok 2:
Maken en spelen van een interactieve educatievoorstelling
Blok 3: Maken en spelen van een avondvullende (muziek)theatervoorstelling
Blok 4: Verdieping van basisvaardigheden theater en maken van eigen performance

Wie

In de Werkplaats is er ruimte voor gemotiveerde jongeren die graag vlieguren willen maken en zich willen verdiepen in de podiumkunst Theater. Het gaat hier om jongeren tussen de 16 en 23 jaar die in een tussenjaar zitten, of MBOers die zich voor minimaal 18 uur per week kunnen verbinden aan het Theaterschip. Zij zullen onder professionele begeleiding aan het werk gaan bij het Theaterschip. Jongeren worden door de docent gecoacht op hun eigen doelstellingen.

Prijs

Deelnemers aan de Werkplaats Theater kennen twee instroommomenten en twee uitstroommomenten. De deelnemers stromen in vanaf blok 1 waarbij het alle vier de blokken volgt, in speciale gevallen is het mogelijk om 2 blokken te volgen. Deelnemers betalen voor een deelname aan 4 blokken 250,- eigen bijdrage. en voor 2 blokken  150,-.

Voor MBO studenten die gaan deelnemen aan de Werkplaats geldt dat zij geen eigen bijdrage hoeven te betalen wanneer het om een stage gaat. Wil je graag deelnemen aan de Werkplaats, maar zie je problemen met betaling? Neem dan contact met ons op.

Wanneer

Het complete schema van blok 1 t/m 4 seizoen 2022/2023 vind je hier

Aanmelden voor de auditie voor het nieuwe jaar van de Werkplaats Theater is weer mogelijk! De auditie is op 31 augustus 2022. Aanmelden? klik hier

Met dank aan