Werkplaats Theater

De Werkplaats Theater is een plek waar jongeren op ontdekkingstocht gaan, op zoek naar hun ambitie, passie en talent. De deelnemers ontwikkelen en spelen voorstellingen in het voortgezet onderwijs en op festivals.

De Werkplaats Theater geeft gemotiveerde jongeren de kans aan de slag te gaan en vlieguren te maken binnen de podiumkunst Theater. De Werkplaats richt zich op jongeren tussen de 16 en 23 jaar die zich voor minimaal 18 uren per week verbinden aan het Theaterschip. Binnen de Werkplaats kunnen deze jongeren zich ontwikkelen als speler of als maker. Als maker gaat het naast uitvoerende kwaliteiten om skills die horen bij de rol van regisseur, schrijver, dramaturg, scenograaf, hoorspelmaker, interdisciplinair, enzovoort. Het gaat om jongeren die zich willen verdiepen in het theatervak en nog niet op het HBO kunstvakonderwijs zitten.

Met de Werkplaats wil het Theaterschip een groep van 8 tot 12 deelnemers de kans geven om in maximaal 4 blokken van 8 weken hun talent verder te ontwikkelen, competenties te vergroten en voor de deelnemers die dat ambiëren de kans op toelating tot het HBO kunstvakonderwijs te vergroten.

De deelnemers zijn op maandag, dinsdag en woensdag bij ons aanwezig van 9.30 tot 16:00 uur.

Kosten Werkplaats

Tot 21 jaar:
2 blokken € 150
4 blokken € 250

Vanaf 21 jaar:
2 blokken € 181,50
4 blokken € 302,50

Dient deelname aan de Werkplaats als stage dan worden er geen kosten in rekening gebracht.