Werkplaats Theater

Wil jij je verder ontwikkelen als theatermaker of -performer om door te stromen naar een kunstvakopleiding? Dan is de Werkplaats Theater precies wat je zoekt! Dé plek waar jij je kan ontwikkelen als schrijver, regisseur, scenograaf, speler, performer en meer.

Afgelopen seizoen werd 100% van de deelnemers van de Werkplaats Theater toegelaten tot het hbo-kunstvakonderwijs. Oud-deelnemers volgen nu onder andere de opleiding tot performer, Interactive Performance Design, de Muziektheater opleiding, Docent Theater en de Acteursopleiding aan diverse kunstvakopleidingen in binnen- en buitenland.

Het Theaterschip
Het Theaterschip biedt ruimte aan en begeleidt jonge mensen om hun eigen theater- en/of danstalent te ontdekken en blijvend te ontwikkelen. Dit doen wij door activiteiten aan te bieden waarbij het proces (het ontwikkelen) of het product (het maken van professionele producties met jonge mensen) centraal staat.

De Werkplaats
De Werkplaats is een unieke plek waar je jezelf kan uitdagen als maker en speler: je mag experimenteren, kan veel vlieguren maken en leert het werkveld kennen. Je leert hier niet alleen om te spelen, maar ook om je eigen signatuur te ontwikkelen om je als maker te profileren naar de kunstvakopleidingen. Zo ga je performances maken, speel je een voorstelling op locatie en doe je veel spelervaring op met de voorstelling Wat Doe Jij?, die 45 keer wordt gespeeld op middelbare scholen.

Voor wie?
Je bent tussen de 16 en 23 jaar, bent minimaal 18 uur per week beschikbaar (van maandag t/m woensdag van 9.30u tot 16.00u) en doet een tussenjaar na het voortgezet of mbo onderwijs. Je kan de Werkplaats ook gebruiken als stage tijdens je mbo-podiumkunstopleiding.


Programma
De Werkplaats bestaat uit vier blokken: blok 1 en 2 zijn van september t/m december en blok 3 en 4 van februari t/m juni. In twee blokken focus je je op het maken van een voorstelling en speel je meerdere voorstellingen voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast werk je één blok aan je eigen performance, krijg je één blok trainingen en masterclasses van professionals uit het werkveld en docenten vanuit het kunstvakonderwijs en ga je jouw talenten verder uitdiepen. Gedurende het seizoen speel je 50 tot 60 voorstellingen, veelal voor jongeren.

Bekijk de jaarplanning 2023-2024

Kosten Werkplaats

Doordat de Werkplaats gesubsidieerd wordt, vragen we slechts een symbolisch bedrag aan de deelnemers. Als je de Werkplaats als stage gebruikt, brengen we geen kosten in rekening.

Tot 21 jaar:
2 blokken € 150
4 blokken € 250

Vanaf 21 jaar:
2 blokken € 181,50
4 blokken 302,50