Poolshoogte © Christein van Hoffen

Poolshoogte

Op 12, 13 en 14 juli is het weer tijd voor Poolshoogte! Hét makersfestival in het Havenkwartier van Deventer tijdens Deventer op Stelten.

Tijdens Poolshoogte presenteren we unieke performances van jonge professionals en aanstormende podiumkunsttalenten. Het programma is een mix van muziektheater, dans, performance en circus. Als toeschouwer hoef je niet alleen te kijken, maar word je vaak ook uitgenodigd om actief deel te nemen aan voorstellingen.

Laat je verrassen door actueel en maatschappelijk geëngageerd werk van talentvolle jongeren, studenten van het kunstvakonderwijs, autodidacten en jonge podiumkunstprofessionals. Hun werk is muzikaal, soms experimenteel en vaak humoristisch. Het zijn ontmoetingen tussen stijlen en disciplines, tussen freerunners en dansers, tussen mimespelers en muzikanten.

Met meer dan 60 optredens van 13 verschillende voorstellingen is er genoeg te beleven in het Havenkwartier!

Blokkenschema
Poolshoogte Blokkenschema Vrijdag

Poolshoogte Blokkenschema Zaterdag

Poolshoogte Blokkenschema Zondag

Plattegrond Poolshoogte

DIY

Jonge makers krijgen vijf dagen de tijd om de performance van hun leven te ontwikkelen. Een voorstelling met dans, theater, performance art of circus, voor een klein publiek in de intieme setting van een theateretappewagen. Een creatief experiment waarin jonge talenten de kans krijgen zich uit te spreken én voor het eerst het podium te betreden op een groot festival. Laat je verrassen door eigenwijze, betrokken, uitgesproken en out of the box performances!

DIY Poolshoogte © Christein van Hoffen
RE-ACTION © Christein Van Hoffen

RE-ACT

Diverse productiehuizen reizen af naar het Havenkwartier om hun podiumkunsten te tonen aan het publiek van Deventer Op Stelten. Van SubSub uit Almere tot De Noorderlingen uit Groningen en van Jeugdtheaterschool Zuidoost in Amsterdam tot de Werkplaats van Deventers eigen Theaterschip. Productiehuizen waarin jongeren de kans krijgen zichzelf als podiumkunstenaar te ontplooien en performances te ontwikkelen die zij zelf willen maken. Rauw, brutaal, soms experimenteel, maar altijd van ongekend hoog niveau.

In drie dagen werken 45 jonge talenten van vier verschillende productiehuizen samen met professionele makers aan een korte performance die wordt gepresenteerd op Poolshoogte. Kom tijdens RE-ACTION kijken naar de makers van de toekomst!