07.07.23

Havenkwartier Deventer - de Kade

ZWAANMEER (30 minuten)

7 juli 21.00 uur.

8 juli 15.00 uur, 19.00 uur en 21.00 uur.

9 juli 15.15 uur.

een #metoo ballet over de grenzen van onze lichaamstaal.

DIEHELEDING werpt zich met minimale middelen op het bekende balletsprookje ‘het Zwanenmeer’. Met de overtuigingskracht van het Nationale Ballet en ondersteund door dikke beats rapt DIEHELEDING met twee spelers een hedendaagse versie van dit questionable sprookje.

In het klassieke zwanenmeer valt de Prins op de zwaan Odette, die één dag per jaar helemaal mens is, en probeert hij haar te redden van haar magische vloek. Een tragisch liefdesverhaal in optima forma. Decennialang dansten de belangrijkste ballerina’s Odette, die als zwaan met alleen haar lichaamstaal consent gaf aan Prins Siegfried. Maar hoe kan je in deze tijd nog uitgaan van alleen je lichaam? Hoe weet die Prins dat ze wel écht met hem het meer in wil? En als Odette in onze versie ineens kan praten, zegt ze dan wel “ja” tegen deze Prins?

DIEHELEDING

Het DIEHELEDING collectief is in 2016 opgericht en bestaat uit acteurs/makers van de toneelschool ArtEZ, en regisseur Jip Vuik. Wij werkten eerder samen met DOX, Theater Utrecht en Theater Sonnevanck, en in 2022 ontvingen wij een Zilveren Krekel voor onze voorstelling ‘de Baron van Münchhausen’. Onze voorstellingen (inmiddels zeven) kenmerken zich door ons gebruik van swingende, harde beats in combinatie met een grote, grillige speelstijl.

 

Deel dit bericht op