08.07.23

Havenkwartier Deventer - Theaterschip

HIERZO! (30 minuten)

8 juli 14:30 & 15:45 

In acht weken tijd hebben de deelnemers van de Werkplaats Theater hun eigen en unieke makerschap onder de loep gelegd. Wie zijn zij als maker? Waar zit hun noodzaak? Wat moet er verteld en gezien worden?

De deelnemers van de Werkplaats Theater hebben onderzocht, ontdekt en ontwikkeld, wat resulteert in vier eigen en noodzakelijke performances die tijdens Poolshoogte te bewonderen zijn. Durf een kijkje te nemen in de wonderlijke wereld van deze jonge makers die in de startblokken staan.

Decoupé (Merel Nieland)
Wat als er een portaal zou zijn tussen wie je was en wie je kon worden?

Verdwalen in verbinding (Dominique Stevens)
We kunnen in deze tijd overal naar toe reizen, van A naar B, naar de Scheepvaartstraat. De routes liggen voor je uitgestippeld. We zien in een oogopslag wat de kortste, snelste en de duurzaamste route is en weten waar de omleidingen en obstakels zich bevinden. Maar hoe zit dat op je eigen levenspad? Hoe kom in je persoonlijke groei van A naar B? Hoe ga je om met de obstakels die je daarin onderweg tegenkomt? De afgelopen weken heeft theatermaker Dominique Stevens onderzoek gedaan naar de weg van verbinding met jezelf. Zonder Google Maps, maar puur op eigen intuïtie. Een voorstelling over kwetsbaar durven zijn, je route bepalen en het vinden van de juiste balans.

Het lukt ook wel zonder winkelmandje (Iris Grupstra)
Zijn wij als mensen het onderdeel wat overblijft bij het bouwen van een Ikea-kast? Kennelijk niet nodig maar wel handig om te bewaren. Wie weet komt het nog ergens van pas. Creëren we onze eigen problemen? Zijn we dan ook de oplossing?

Wie claimt mij (Stef Jongbloed)
In hoeverre bepaald, wat je denkt wie je bent? Spring je snel in op impulsen? Waar ligt voor jou daarin de grens? Kortom, wat voor persoon ben jij eigenlijk?

Het Theaterschip
Het Theaterschip is de plek in Overijssel waar jongeren en jongvolwassenen de kans krijgen zich te ontwikkelen als podiumkunsttalent: als theatermaker, speler, performer, danser of interdisciplinair.

We creëren kansen voor jongeren met ambities richting het kunstvakonderwijs en jonge professionals die hun eerste stappen zetten binnen het culturele werkveld in Oost-Nederland.

Het Theaterschip ziet een urgent belang voor cultuur als aanjager van de dialoog tussen generaties. Het Theaterschip organiseert daarom samen met Generatie Z activiteiten waarmee jongeren de mogelijkheid krijgen zich uit te spreken en daarmee invloed hebben op een toekomst die hen kansen blijft bieden.

Deel dit bericht op

8 juli 14:30
Merel Nieland, Iris Grupstra,

8 juli 15:45
Stef Jongbloed en Dominique Stevens