De Werf & Theater Oostpool

LET’S TALK ABOUT SEX

SEGGSUELEVOORLIGTING wordt een filterloze en urgente seksles die op een goeie manier uit de hand loopt, want: alles wordt besproken en alles mag gezegd worden. Seggsuelevoorligting speelt zich af in een klas op een middelbare school.

Seksuele voorlichting is vaak te klinisch, ouderwets, saai en vooral beschamend.
Dat gaan de leerlingen in deze klas veranderen. Er ontstaat een belangrijke discussie die het taboe doorbreekt. De leerlingen onderzoeken wat seks is, maar ook alle andere zaken die daarbij komen kijken: Wat is consent? Hoe gaat ‘seks’ eigenlijk? Wat is non-binair zijn? Of a-seksualiteit? En ‘Ik heb eigenlijk nog nooit seks gehad…moet ik mij schamen?’

De leerlingen geven een seksles die we allemaal willen: voor en door iedereen, weg van angst en schaamte en opzoek naar genot en plezier. LET’S TALK ABOUT SEX!

Achtergrond
SEGGSUELEVOORLIGTING wordt gespeeld door de deelnemers van De Werf, een samenwerkingsverband van het Theaterschip, Theater Gajes en NJON: zes jonge professionals die de afgelopen drie jaren zijn afgestudeerd aan het hbo-kunstvakonderwijs en momenteel een 18 maanden durende traineeship doen. Voor Seggsuelevoorligting wordt de cast uitgebreid met gastacteur/danser Kharim Amier.
De regie is namens Theater Oostpool in handen van Emilie Pos en de tekst is bewerkt door Ischa den Blanken. Emilie Pos was eerder dit seizoen verantwoordelijk voor de nieuwe trailervoorstelling van Theater Oostpool en Sonnevanck.

SEGGSUELEVOORLIGTING is een vervolg op de succesvolle amateurvoorstelling Spring Awakening die begin 2022 is gemaakt door Theater Oostpool met 30 jongeren uit Oost-Nederland.

Begin 2023 is SEGGSUELEVOORLIGTING meerdere keren gespeeld voor middelbare scholen en publiek. De voorstelling is inmiddels niet meer af te nemen.

 97a0034
 97a9800

Credits

spel
Maite Levy / Nikki Terberg / Maxime Schräder / Rosa Berman / Merel Rutgers / Emma Janssen / Kharim Amier

concept
Char Li Chung & Emilie Pos (Theater Oostpool)

regie
Emilie Pos

naar de tekst van
Randa Peters en Ischa den Blanken

decor & lichtontwerp
Scott Jun

kostuums
Valerie Pos

danscoaching
Sasha lekatompessy

techniek
Slapback

grafisch vormgeving
Studio Wonder

fotografie
Stefan Lucassen

film
Johan de Rooij