De Werf x De Horde

Kreukvrij (12+)

Een wasprogramma

Een normale wasserette op een doorsnee dag, gerund door een zonderlinge eigenaar en vijf klanten met een zak vol was. En hoe ze door een toevalligheid elkaars geheimen, rare trekjes en diepste verlangens leren kennen.

Kreukvrij is een tragisch-humoristische beeldende voorstelling met muziek, dans, fysiek spel en veel omkledingen. Een voorstelling over het zoeken naar je identiteit en hoeveel je jezelf daarvoor, letterlijk en figuurlijk, moet blootgeven.

De Werf is een succesvol samenwerkingsverband tussen Nationale Jeugdorkesten Nederland uit Apeldoorn en Theater Gajes en het Theaterschip uit Deventer. De Werf is een ontwikkelplek voor jonge professionals uit Oost-Nederland. Deze jonge podiumkunstbeoefenaars volgen een traineetraject van 18 maanden waarin ze onderzoeken, experimenteren, voorstellingen maken voor jongeren en voor de hele familie en het traject afronden met een (individuele) performance.

Ramses Graus (1972) studeerde in 1998 af als theatermaker aan de HKU en regisseerde en speelde in meer dan 70 theaterproducties. Vanaf 2009 maakte Ramses deel uit van het artistieke team van muziektheatergezelschap Het Filiaal Theatermakers. Zijn voorstelling Mevr. Ophelia won de zilveren Krekel en zelf ontving Ramses de gouden Krekel voor zijn rol in de Grote Illusionist. Sinds 2023 is Ramses artistiek directeur van jeugdtheatergroep De Horde, gevestigd in het Badhuis in Nijmegen.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen contact op met Sandra via verkoop@theaterschip.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0570-547737.

Kreukvrij
Workshops © Christein van Hoffen

Credits

uitvoerend makers
Anne Peters / Jiska Mensink Nigel Appelboom / Rachel Rijsdijk / Lous van Noordwijk

gastspeler
n.n.b.

creatief producent
Nova Lubbelinkhof

regie
Ramses Graus (De Horde)

assistent regie
n.n.b.

muziek
n.n.b.

decor
n.n.b.

kostuums
n.n.b.

muziekcoach
n.n.b.

techniek
n.n.b.

grafisch vormgeving
Studio Wonder

film
Johan de Rooij

productieassistent
n.n.b.

SPEELPERIODE

Maart en april 2024, van woensdag tot vrijdag.
Week 10 t/m 17 in Deventer (Het Theaterschip) en Nijmegen (Het Badhuis).