De Werkplaats

Filters (14+)

Wat is waar, en wat is gelogen? Hoe maak je onderscheid, in een wereld waarin leugens zich steeds meer vermengen met de realiteit? In een wereld waarin je niet meer weet wie of wat je moet geloven, en waarin ‘fake news!’-roepers zelf soms het hardst liegen van allemaal. Tijdens een theatrale route door de bibliotheek beland je in de wonderlijke, verwarrende en onnavolgbare zoektocht van verschillende personages die proberen een mysterie te ontrafelen. Maar wie is te vertrouwen? Wat is waar, en wat niet? En ís er wel een mysterie?

Een theaterervaring die laat zien wat er gebeurt als je meningen met feiten verwart. En die ons vraagt of het soms niet waardevoller is om stil te zijn. Eén verhaal, vier verdiepingen, duizenden boeken, talloze interpretaties.

Filters wordt gespeeld door zeven jonge talenten van de Werkplaats van het Theaterschip. De Werkplaats Theater is een unieke plek waar jongeren op ontdekkingstocht gaan, op zoek naar hun ambitie, passie en talent. De deelnemers experimenteren, maken veel vlieguren, ontwikkelen hun eigen signatuur en spelen voorstellingen in het voortgezet onderwijs en op festivals.

Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en volgde daar ook de opleiding Theaterdocent. Céline regisseerde veel jeugdtheater in de zaal en ontwikkelde een liefde voor locatietheater en sociaal-artistieke projecten. Tussen 2017 en 2021 was Céline verbonden aan KASKO, waar ze op bijzondere plekken community art voorstellingen maakte. Céline verzorgde de regie van Storm in mijn Hoofd bij het Theaterschip x KASKO.

Lucas de Waard (1984) schrijft voor theater, televisie en film. In 2009 studeerde hij af als toneelauteur aan de HKU en sindsdien is hij werkzaam als freelance schrijver. Lucas schreef o.a. samen met Daan Windhorst het succesvolle ‘Watskeburt?! De musical’, voor De Jeugd van Tegenwoordig. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie, beschikbaarheid en prijzen contact op met Sandra via verkoop@theaterschip.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0570-547737.

Educatief programma
Aansluitend aan de voorstelling is er een educatief programma door Kunstcircuit Deventer in samenwerking met Studio Z en Astrid van Loo.

Bekijk de trailer
Filters © Stefan Lucassen
Filters © Stefan Lucassen

Credits

spelers
zeven talenten van de Werkplaats van het Theaterschip

regie
Céline Hoex

tekst
Lucas de Waard

componist
Marnix Vinkenborg

kostuums
Danique van der Mik

grafisch vormgeving
Studio Wonder

film
Johan de Rooij

foto’s
Stefan Lucassen

locatie
Bibliotheek Deventer

educatief programma
Kunstcircuit Deventer i.s.m. Studio Z en Astrid van Loo

SPEELPERIODE

Try-out 21 maart 2024, première 23 maart 2024
25, 26 en 27 maart 2024 + 2 en 3 april 2024