Storm in mijn Hoofd

schoolvoorstelling VO

De voorstelling

‘Storm in mijn Hoofd’ is een muziektheaterproductie vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk. De voorstelling is speciaal gemaakt voor de onderbouw in het voortgezet onderwijs in de provincie Overijssel en Gelderland.

Het verhaal De leerlingen van klas 4d zitten weggestopt in de kelder van de school. De directeur heeft alle leerlingen waarvan hij vindt dat ze mislukt zijn door gebrek aan intelligentie, gebrek aan een warm thuis of aan schoonheid bij elkaar gezet. De klas wordt met harde hand geregeerd, een ijzeren discipline opgelegd. Tucht en regelmaat wordt de maat. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd. Het verhaal wordt vertelt vanuit klas 4d zelf. Met tekst, slagwerk en urban dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

De cast bestaat naast professionals uit getalenteerde jongeren uit Overijssel en Gelderland.

Regie  Céline Hoex

Teksten Ischa den Blanken

Muziek Stan Verberkt

Vormgeving  Aimée Gersons

Choreografie Elena Iachininoto

De Proeftuin: Talent in Ontwikkeling

De voorstelling Storm in mijn Hoofd is een onderdeel van De Proeftuin Talent in Ontwikkeling: een cultuureducatietraject voor de onderbouw in het voortgezet onderwijs in de provincie Overijssel en Gelderland. Dit educatietraject is een initiatief van Kameroperahuis Zwolle en Het Theaterschip uit Deventer. De voorstelling wordt gemaakt door makers van Kameroperahuis (jonge professionals aan het kunstvakonderwijs) en jonge makers en spelers van Het Theaterschip (de jongeren voorafgaand aan het kunstvakonderwijs). Daarmee wordt vorm gegeven aan een keten van talentontwikkeling, waarbij lange leerlijnen en een leven lang leren centraal staan; talent is immers nooit uitontwikkeld. De samenwerking is uniek omdat professionals, semi-professionals en amateurs in hun ontwikkeling aan elkaar worden gekoppeld en verbindingen aan gaan.

Educatie Carrouseldagen

In de periode na het bezoeken van de voorstelling kan een school deelnemen aan de Proeftuin carrouseldagen. Hierbij maken leerlingen via workshops kennis met verschillende (podium)kunsten. Per carrouseldag kunnen er 100 leerlingen deelnemen. Iedere workshop duurt 1,5 uur en daarna rouleren ze naar de volgende workshop. Disciplines die voorbij komen zijn: Spel, Muziek, Tekstschrijven, Decor & kostuums, Zang en Urban dance. Deze dag vindt plaats op school.

Zodoende hebben alle leerlingen aan het eind van de dag kennisgemaakt met verschillende disciplines en ontdekt waar hun affiniteit en mogelijk talent ligt. Met de carrouseldagen willen wij leerlingen in aanraking laten komen met verschillende vormen van (podium)kunsten. Daarmee hopen we hen te enthousiasmeren voor verschillende kunstvormen en cultuurcompetenties bij brengen.

Doelgroep

Storm in mijn hoofd is geschikt voor leerlingen van alle niveaus vanaf leerjaar twee van het voortgezet onderwijs.

Speellocatie

De voorstelling wordt gespeeld in het theater van het Huis voor de Amateurkunst (Scheepvaartstraat 9, 7411 MB Deventer)

Voor scholen buiten Deventer kan busvervoer georganiseerd worden van en naar de voorstelling. Zie kosten voor meerprijs per persoon. 

Kosten

Zodra de kosten voor de voorstellingen in 2019 bekend zijn, worden ze hier geplaatst.

Speelperiode

Zodra de speelperiode voor de voorstellingen in 2019 bekend zijn, worden ze hier geplaatst.

 

Boek nu

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@theaterschip.nl.

Naar de agenda