Storm in mijn hoofd

schoolvoorstelling VO

De Proeftuin Talentontwikkeling

Een cultuureducatietraject voor de onderbouw in het voortgezet onderwijs in de provincie Overijssel en Gelderland.
De Proeftuin Talentontwikkeling is een initiatief van Kameroperahuis Zwolle en het Theaterschip uit Deventer. De makers van Kameroperahuis (jonge afgestudeerde professionals aan het kunstvakonderwijs) maken samen met de jonge makers en spelers van het Theaterschip (de jongeren voorafgaand aan het kunstvakonderwijs) voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs de voorstelling Storm in mijn hoofd.
Daarmee geven Kameroperahuis en het Theaterschip vorm aan een keten van talentontwikkeling, waarbij lange leerlijnen en een leven lang leren centraal staan; talent is immers nooit uitontwikkeld.
De samenwerking is uniek omdat professionals, semi-professionals en amateurs (middelbare scholieren) in hun ontwikkeling aan elkaar worden gekoppeld en verbindingen aan gaan.

De voorstelling

De professionele muziektheaterproductie Storm in mijn hoofd.
De leerlingen van klas 4D zitten weggestopt in de kelder van de school. De directeur heeft alle leerlingen waarvan hij vindt dat ze mislukt zijn door gebrek aan intelligentie, gebrek aan een warm thuis of aan schoonheid bij elkaar gezet. De klas wordt met harde hand geregeerd, een ijzeren discipline opgelegd. Tucht en regelmaat wordt de maat. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd.
‘Storm in mijn hoofd’ (vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk) vertelt het verhaal vanuit 4D zelf. Met tekst, slagwerk en Urban Dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.
De voorstelling wordt gemaakt door regisseur Céline Hoex, schrijver Ischa den Blanken, componist Stan Verberkt, vormgever Aimee Gersons, en choreografe Elena Lachininoto. De cast bestaat naast professionals voor een deel uit getalenteerde jongeren uit Overijsel en Gelderland.

Educatie Carrouseldagen

Voorafgaand of na de voorstelling vindt er op de school zelf een carrousel dag plaats.
De carrouseldagen op de scholen zijn voor alle 2ejaars leerlingen. Deze carrouseldagen bestaan uit vier verschillende workshops.
Scholen kunnen voor deze workshops kiezen uit zes verschillende disciplines: Spel, Muziek, Tekstschrijven, Decor & kostuums, Zang en Urban dance.
Alle leerlingen krijgen les in alle vier geselecteerde disciplines.
Per carrousel dag kunnen er 100 leerlingen deelnemen. Iedere workshop duurt 1,5 uur en daarna rouleren ze naar de volgende workshop. Aan het eind van de dag hebben alle leerlingen kennisgemaakt met verschillende disciplines en ontdekt waar hun affiniteit en mogelijk talent ligt.

Met de Carrouseldagen willen wij leerlingen in aanraking laten komen met verschillende vormen van
(podium)kunsten. Daarmee hopen we hen te enthousiasmeren voor verschillende kunstvormen en
cultuurcompetenties bij brengen.

Doelgroep

Storm in mijn hoofd is geschikt voor leerlingen van alle niveaus vanaf leerjaar twee.

Speellocatie

De voorstelling wordt gespeeld in het theater van het Theaterschip in Deventer. Er wordt busvervoer voor de leerlingen en docenten naar Deventer georganiseerd.

Kosten

Storm in mijn hoofd
De kosten voor het voorstellingbezoek zijn bij minimaal 100 leerlingen:
€ 7,50 per leerling
€ 12,50 per leerling inclusief busvervoer van en naar Deventer.

De carrouseldagen
Als er naast de voorstelling carrouseldagen in de vorm van vier workshops worden afgenomen kosten dit € 5,- extra per leerling. D
eze carrousel dag vindt plaats op school.

Speelperiode

De voorstelling gaat op 11 november 2018 in première.

Schoolvoorstellingen kunnen worden geboekt op:

12 tot en met 16 november
19 tot en met 21 november
5 tot en met 7 december
10 tot en met 14 december

Als school kunt u uw voorkeur aangeven. De voorstelling wordt maximaal 2 c per dag gespeeld. Tijden in overleg met de school maar nooit voor 10.00u.

 

Boek nu

Voor meer informatie of  het nemen van een optie op een speeldatum of speeldata mail of bel!

info@theaterschip.nl / 0570-547737

Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

Naam

Leeftijd

Telefoonnummer

E-mailadres

Organisatie

Bijzonderheden

Dieet / Allergieën

Eventuele Opmerkingen

Sign up & participate

Name

Age

Telephone number

Email address

Organisation

Particularities

Diet / Allergies

Comments