Kunstbaken Festival

Festival

Kunstbaken 8, 9 & 10 juni 2018

De afgelopen 8 jaren heeft het Theaterschip met succes festival Havenwerk georganiseerd. Havenwerk heeft zich in die 8 jaren ontwikkeld tot het festival waar jongeren uit Nederland en daarbuiten naartoe kwamen om elkaar podiumkunstwerk te tonen. Een festival waar de jongere zich kon meten, ontwikkelen en spiegelen.

De jongere die kennis deelt, uitwisselt, geïnspireerd wordt, verbindt en daarmee zijn of haar culturele competenties ontwikkelt.

Zomer 2016 zijn we verblijd met steunbetuigingen uit binnen- en buitenland toen bleek dat Havenwerk niet langer financieel zou worden ondersteund vanuit het fonds van het Rijk.

Dat heeft ons gesterkt om de doorstart te maken die wij nu voor ogen hebben. Een festival waar nieuwe verbindingen tot stand komen tussen jonge cultuurmakers.

Een festival gericht op verbindingen en ontmoetingen tussen makers, tussen jongeren en tussen disciplines. Door deze verbindingen en ontmoetingen willen we de optimale omstandigheden realiseren waarin ze kunnen leren, kennis vergroten en daarmee hun culturele competenties ontwikkelen.

Bij deze nieuwe koers en de andere jas hoort echter wel een nieuwe naam: Kunstbaken.

Kunstbaken is een tweejaarlijks jongerentheaterfestival wat zich richt op jongeren die zich bezighouden met theater beoefenen in hun vrije tijd.

Conceptprogramma

Vrijdag 8 juni

Einde van de middag komen alle groepen aan op de camping en kunnen de tenten worden opgezet. Daarna wordt er gezamenlijk gegeten op het festivalterrein. In de avond bezoekt iedereen 2 voorstellingen. Deze voorstellingen zijn vooraf geselecteerd door het festival.

Zaterdag 9 juni

Alle groepen ontbijten gezamenlijk op het festivalterrein tijdens het Cultuurontbijt. Bij dit ontbijt sluiten meer mensen uit Deventer en omgeving aan, in het kader van de Week voor Alle Cultuurmakers. Er zullen kleine optredens te zien zijn.

Verder volgen alle deelnemers een workshop en zijn de eigen presentaties te zien van cultuurprofielscholen, jeugdtheaterscholen, productiehuizen en het kunstvakonderwijs. Na het avondeten bezoekt iedereen weer 2 voorstellingen.

Zondag 10 juni

Op zondagochtend wordt op de camping ontbeten en daarna vinden er weer workshops plaats op het festivalterrein. Aansluitend is er, evenals zaterdag, de mogelijkheid voor deelnemers om eigen werk te presenteren en presentaties van anderen te zien. Om 15.00 uur sluiten we het weekend af met de uitreiking van de Talent Award. Hierna gaan alle groepen weer op eigen gelegenheid naar huis.

Kosten

Afhankelijk van de definitieve aanmelddatum kost deelname aan Kunstbaken:

• t/m 31 januari: €50,- per persoon
• t/m 28 februari: €55,- per persoon
• t/m 31 maart: €60,- per persoon
De school/jeugdtheaterschool/productiehuis betaalt het totale bedrag voor alle deelnemers en begeleiders en docenten aan het festival. Dit kan, indien gewenst, (deels) via cultuurkaart worden betaald.

Wat je hiervoor krijgt is:

• Een warme maaltijd op vrijdag & zaterdag, lunch en ontbijt op zaterdag & zondag
• 10 drankmunten per persoon (geen alcoholische dranken).
• Toegang tot masterclasses, voorstellingen en workshops.
• Mogelijkheid tot spelen van jullie eigen presentatie van maximaal 15 minuten.
• 2 Overnachtingen op de festivalcamping. Hiervoor nemen deelnemers een eigen tent en slaapspullen mee. ’s Nachts is er toezicht.
• Vervoer tussen de camping en het festivalterrein (op vaste tijden).

Het is mogelijk om vooraf meer drankmunten te kopen tegen gereduceerd tarief.

Per deelnemende groep is een beperkte vergoeding beschikbaar voor het presenteren, mede afhankelijk van het aantal presentaties dat aangemeld wordt. Daarover volgt na inschrijving informatie van de festivalorganisatie.

Aanmelden

Meld je als school/jeugdtheaterschool/productiehuis aan door een mail te sturen naar kunstbaken@theaterschip.nl. Klik hier om de aanmeldinformatie te downloaden. Natuurlijk kun je daar ook terecht voor meer informatie en vragen. Je kunt ook bellen tijdens kantooruren naar 0570-547737.  Voor minderjarige deelnemers geldt dat alleen kan worden ingeschreven samen met volwassen begeleiding.

Aanmelden kan tot 31 maart 2018 of zolang we plekken beschikbaar hebben (maximaal 400 deelnemers).

Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

Naam

Leeftijd

Telefoonnummer

E-mailadres

Organisatie

Bijzonderheden

Dieet / Allergieën

Eventuele Opmerkingen

Sign up & participate

Name

Age

Telephone number

Email address

Organisation

Particularities

Diet / Allergies

Comments