Werkplaats Makerschap

In blok 4 maak je binnen acht weken een eigen performance of eindproduct die je gaat spelen voor publiek. Dit mag je individueel doen, maar ook samen met andere deelnemers. Je krijgt een hoge mate van artistieke vrijheid: jouw eigen visie, stijl en inhoud staan centraal.  
 
Tijdens dit blok word je gecoacht door een professionele theatermaker, die je samen met de docerend maker van de Werkplaats uitkiest. De theatermaker luistert, stelt vragen en geeft je feedback. Daarnaast helpt de theatermaker je met doelen formuleren, twijfels overwinnen en gerichte stappen zetten bij het realiseren van een performance. 
 
De performances worden aan het einde van blok 4 meerdere keren getoond aan publiek tijdens Toonbeeld, het afsluitende speelweekend van de Werkplaats. Eén of twee performances worden geselecteerd voor Poolshoogte, hét makersfestival in het Havenkwartier tijdens Deventer op Stelten. 
 
De Werkplaats wordt mede mogelijk gemaakt door MDT. Je kunt ervoor kiezen om deel te nemen aan de Werkplaats als MDT-traject. Als je de Werkplaats als MDT-traject volgt, dan wordt je werkbudget in blok 4 verruimd.

080723 Poolshoogte Lr 103