Eigen onderzoek

Wat ga je doen tijdens je eigen onderzoek?

In totaal word je in 6 weken getraind als acteur en theatermaker. In de eerste vier weken volg je lessen en masterclasses om de basisvaardigheden van het theatervak te leren. In de laatste twee weken werk je, alleen of in een groep, aan je eigen praktijkonderzoek. Je zal te allen tijde begeleid worden door ons professionele team en externe vakmensen. Hieronder even kort samengevat hoe het eerste blok er ongeveer uit zal zien.

Week 1 t/m 4:

Training in de basisvaardigheden van het acteren en theatermaken door verschillende docenten/makers van kunstvakopleidingen en uit het professionele veld. De lessen en masterclasses bestaan o.a. uit mime, improvisatie, elementair spel, Commedia dell’arte, stem, theatermaken, performance, schrijven en storytelling. Daarnaast is er ruimte om je te oriënteren op je praktijkonderzoek.

Week 5 en 6:

Uitwerken van het praktijkonderzoek. Dit kan in groepsverband of solo, naar eigen invulling van de deelnemers. In deze weken onderzoek je een specifiek gegeven uit het vak waarbinnen jij iets wilt onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan de werking van muziek of licht in een performance, of aan het maken van biografisch of documentair theater of film. Je praktijkonderzoek presenteer je intern.

Werkplaats 23 03 2022 3