Eigen onderzoek

In de onderzoeksfase ga je jouw talenten verder uitdiepen en word je in 6 weken getraind als acteur en theatermaker. In de eerste maand volg je trainingen en masterclasses van professionals uit het werkveld en docenten vanuit het kunstvakonderwijs. In de laatste twee weken werk je aan je eigen praktijkonderzoek. Tijdens dit blok word je continu begeleid door ons professionele team en door externe vakmensen. Het eerste blok ziet er ongeveer zo uit:

Week 1 t/m 4
De eerste weken volg je trainingen en masterclasses in de basisvaardigheden van het acteren en theatermaken door verschillende professionals uit het werkveld en docenten vanuit het kunstvakonderwijs. Je leert onder andere mime, improvisatie, elementair spel, Commedia dell’arte, stem, theatermaken, performance, schrijven en storytelling. Ook ga je je alvast oriënteren op je praktijkonderzoek.

Week 5 en 6
In week 5 en 6 werk je je praktijkonderzoek uit. Dit mag je alleen doen, maar ook in groepsverband. Je onderzoekt een specifiek gegeven uit het vak, zoals de werking van muziek of licht in een performance, of het maken van biografisch of documentair theater of film. Het blok wordt afgesloten met een interne presentatie van jouw onderzoek.

Werkplaats Onderzoek © Stefan Lucassen