Blok 3

Wat ga je doen in blok 3?

Blok 3 vindt plaats van januari 2023 tot maart 2023. In totaal werk je in 8 weken naar een 14+ voorstelling toe, bestemd voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, het MBO en het Hanze Themajaar 2023. De voorstelling wordt gemaakt door meerdere (externe) theatermakers. Naast de regisseur, werk je tevens met bijvoorbeeld een schrijver, componist of vormgever. Hieronder even kort samengevat hoe het derde blok er ongeveer uit zal zien.

Week 1 t/m 6:

Repetitieperiode onder leiding van de regisseur, in samenwerking met andere (externe) theatermakers.
Het maken en vergaren van materiaal voor de voorstelling.

Week 7 en 8:

Montage week en try-outs van de voorstelling.

In Week 8 speelt de voorstelling meermaals voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, MBO-studenten en vinden er vrije publieksvoorstellingen plaats.

Voorstelling

Drifting Away

De grootste uitdaging van de aankomende decennia is ongetwijfeld klimaatverandering. Alleen is dat onderwerp niet bij iedereen geliefd en allerminst sexy. Zeg nou zelf; een onderwerp dat nietszeggend en allesomvattend tegelijkertijd is en waarover je alle informatie al honderden keren gehoord hebt, waarom zou je het daar nog over hebben? Precies. Wij hebben daar ook geen antwoord op. Daarom hebben we de voorstelling Drifting Away gemaakt.

Drifting Away is een futuristische thriller ten tijde van het einde. Een crisissituatie, wars van moraliteit.
In een lekkende vijf persoons schuilplaats vinden we zes jonge mensen. Overgeleverd aan de grillen van de natuur en een immer voortdurende regen. Wie verlaat de schuilplaats op zoek naar droog land? Wie vertrekt om de anderen te redden, de eigen veiligheid op het spel te zetten?

Terwijl de regen zich ontvouwt tot wolkbreuk worden principes overboord gegooid en houdt de solidariteit haar adem in. Via een zinderende patstelling ontvouwt Drifting Away zich als een bad trip van hebzucht, luxe en comfort. Want waarom zou juist jij een nat pak moeten krijgen – jij hebt toch niet voor niets een zwemdiploma?

Drifting Away maakt de gevolgen van klimaatverandering concreet en invoelbaar. Het is een locatievoorstelling die gespeeld zal worden in maart 2023 te Deventer.

Drifting Away wordt gemaakt door deelnemers van de Werkplaats. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van het Hanzejaar, wat in 2023 wordt gevierd in de Hanzesteden in Overijssel en Gelderland.