13-20 jaar

13-20 jaar

In de Theaterschool zet je je eerste stappen als acteur of actrice. Je krijgt op de Theaterschool 30 lessen, verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere theaterdocent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme.

Theaterklas en lesblokken

Deelnemers van het Voortgezet Onderwijs en deelnemers t/m 20 jaar schrijven zich, op basis van de klas voortgezet onderwijs of leeftijd, in voor Theaterklas 2, 3 of 4.

Het lesseizoen bestaat uit 3 blokken van 10 lessen. Iedere Theaterklas start de eerste les met alle deelnemers uit de Theaterklas. Na deze les wordt, als er meer dan 12 deelnemers zijn, de groep gesplitst in een A en B groep.

  • Blok 1: Centraal staat het ontwikkelen van je spelvaardigheden. In dit blok wordt bepaald hoe groep A en B verdeeld worden, er kan gewisseld worden in de samenstelling van de groep. Het blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie geleerd hebben.
  • Blok 2: Er wordt verder gewerkt aan spelvaardigheden. Ook dit blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie geleerd hebben.

Bij het ontwikkelen van je spelvaardigheden komen onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining aan bod.

  • Blok 3: In blok 3 staat theatermaken centraal. Er wordt gewerkt aan een presentatie voor de afsluiting van het seizoen.

Producties en projecten

Naast de reguliere lessen en presentaties heb je als leerling ook de mogelijkheid om mee te doen aan producties en projecten van het Theaterschip.

Voor deze projecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. Je vindt ze op deze site in de agenda of op de productiehuis pagina en in de nieuwsbrief van de Theaterschool, de Flessenpost.

Een voorbeeld hiervan is het Dickens Festijn in december, op dit evenement worden jaarlijks straattheateracts gespeeld.

De producties en projecten worden gerealiseerd naast de reguliere lessen van de Theaterschool. Repetities vinden vaak plaats in de weekenden, vakanties of maandagavonden.

Lestijden

Woensdag

  • Theaterklas 2 VO 1-2 17:30 uur - 19:30 uur

Donderdag

  • Theaterklas 3 VO 3-4 17:30 uur - 19:30 uur
  • Theaterklas 4 VO5 & 17+19:30 uur - 21:30 uur

Lesgeld

Jongeren & jong volwassenen – voortgezet onderwijs en ouder

Het lesgeld voor een seizoen van 30 lessen bedraagt € 285,00. De lessen duren 2 uur. Het Theaterschip is acceptant van de Stichting Leergeld cheque en Rechtop Deventer.

Stichting Leergeld cheque.

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en ondertekend te retourneren. Elke inschrijving wordt per mail bevestigd. Aanmelden is mogelijk zolang er plek beschikbaar is in de lesgroep.

De Theaterschoollessen starten vanaf 4 oktober en eindigen op 11 juni 2023. Je kunt in de jaarplanning zien welke weken er lesgegeven wordt.

Je kunt tijdens het seizoen gedurende het 1e en 2e lesblok instromen. Het lesgeld wordt naar rato van het aantal resterende lessen in rekening gebracht.

Wil je eerst kijken? Dat kan ook

Je kunt 2 proeflessen volgen, waaraan geen kosten verbonden zijn. We plaatsen je in een geschikte groep waar je, als je blijft, je lessen kunt blijven volgen. Als je interesse hebt mail dan naar info@theaterschip.nl. Deze lessen worden alleen gefactureerd wanneer je besluit door te gaan met het volgen van lessen.

Algemene proefles 2022-2023

Op zaterdag 24 september is er voor belangstellenden de mogelijkheid een eerste proefles te volgen op de Theaterschool Deventer. Aan deze proefles zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor deze proefles is verplicht en kan hier

Emma Janssen

Emma Janssen

Docent Theater


Emma is één van de nieuwe docenten bij Het Theaterschip. In haar beleving gaat leren acteren gepaard met onwijs veel plezier, maar ook heb je een behoorlijke hoeveelheid aan lef, durf en inzet nodig. Haar doel is om jou persoonlijk te begeleiden vanuit een veilige en plezierige leeromgeving, zodat jullie samen op zoek kunnen gaan naar jouw talent om deze zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Laila Joosting Bunk

Laila Joosting Bunk

Docent Theater


Geboren op 16 september 1992 in Deventer. Gestart als één van de eerste leerlingen op de JTS van het Theaterschip. Hier geïnspireerd geraakt om de Docent Theater opleiding te volgen op ArtEZ (Zwolle) en afgestudeerd in 2013. Nu het voorrecht om al een aantal jaar te werken op de plek waar het allemaal begon. Daarnaast als ZZP’er werkzaam voor verschillende culturele instellingen, jeugdtheaterscholen en gezelschappen in Deventer en Overijssel.

Menno Voois

Menno Voois

Docent Theater


Menno Voois is sinds kort afgestudeerd als theaterdocent. hij houdt ervan om met jongeren te filosoferen en na te denken om vervolgens in actie te komen. Dat je iets kunt maken wat betekenis heeft voor een ander is voor hem de kracht van theater. Het liefst maakt hij theater over dat wat onbekend is, vragen oproept of niet te duiden valt.

Nikki Terberg

Nikki Terberg

Docent Theater


Nikki Terberg studeerde in 2019 af aan de Docent Theateropleiding ArtEZ in Arnhem. Theater is voor haar waar alles samenkomt op één plek, op één moment: verschillende culturen, kunstdisciplines en mensen. Een moment waar je je verbonden voelt met elkaar en het verhaal. Op een podium waar alles kan en mag, waar pijnlijke onderwerpen bespreekbaar worden. Waar je aan het denken wordt gezet, waar emoties worden opgeroepen. Ze vindt het belangrijk dat ze met het medium theater iets in beweging kan zetten bij de ander. Theater gaat voor haar over dat je jezelf kunt en durft zijn. Als Theaterdocent zoekt ze altijd naar middelen om de creativiteit en authenticiteit bij ieder individu aan te wakkeren en te stimuleren.

Jet Knoben

Jet Knoben

Docent Theater


Jet Knoben studeerde in 2021 af aan de Docent Theateropleiding op de HKU in Utrecht. Ze houdt ervan om als docent en theatermaakster opzoek te gaan naar persoonlijke verhalen, verbindingen en kracht van de ander. Met een voorliefde voor interdisciplinair werken en maatschappelijke thematieken gaat ze graag samen aan de slag om jouw talent en eigenheid binnen theater verder te ontdekken. In haar lessen besteed ze graag aandacht aan: elkaar écht zien en horen, lef, humor en plezier. Jet zet zichzelf en de ander aan het denken, voelen en beleven. Theater is volgens haar de perfecte kunstvorm om de kracht van de ongehoorde verhalen, eigenheid, emoties en reflectie van de wereld waarin wij bestaan, zichtbaar te maken

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis