13-20 jaar

13-20 jaar

In de Theaterschool zet je je eerste stappen als acteur of actrice. Je krijgt op de Theaterschool 30 lessen, verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere theaterdocent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme.

Theaterklas en lesblokken

Deelnemers van het Voortgezet Onderwijs en deelnemers t/m 20 jaar schrijven zich, op basis van de klas voortgezet onderwijs of leeftijd, in voor Theaterklas 2, 3 of 4.

Het lesseizoen bestaat uit 3 blokken van 10 lessen. Iedere Theaterklas start de eerste les met alle deelnemers uit de Theaterklas. Na deze les wordt, als er meer dan 12 deelnemers zijn, de groep gesplitst in een A en B groep.

  • Blok 1: Centraal staat het ontwikkelen van je spelvaardigheden. In dit blok wordt bepaald hoe groep A en B verdeeld worden, er kan gewisseld worden in de samenstelling van de groep. Het blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie geleerd hebben.
  • Blok 2: Er wordt verder gewerkt aan spelvaardigheden. Ook dit blok wordt afgesloten met een open les, waarin je laat zien wat jullie geleerd hebben.

Bij het ontwikkelen van je spelvaardigheden komen onder andere improvisatietheater, tekstbehandeling, bewegingstheater en stemtraining aan bod.

  • Blok 3: In blok 3 staat theatermaken centraal. Er wordt gewerkt aan een presentatie voor de afsluiting van het seizoen.

Producties en projecten

Naast de reguliere lessen en presentaties heb je als leerling ook de mogelijkheid om mee te doen aan producties en projecten van het Theaterschip.

Voor deze projecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. Je vindt ze op deze site in de agenda of op de productiehuis pagina en in de nieuwsbrief van de Theaterschool, de Flessenpost.

Een voorbeeld hiervan is het Dickens Festijn in december, op dit evenement worden jaarlijks straattheateracts gespeeld.

De producties en projecten worden gerealiseerd naast de reguliere lessen van de Theaterschool. Repetities vinden vaak plaats in de weekenden, vakanties of maandagavonden.

Lestijden

Woensdag

  • Theaterklas 2 VO 1-2 17:30 uur - 19:30 uur

Donderdag

  • Theaterklas 3 VO 3-4 17:30 uur - 19:30 uur
  • Theaterklas 4 VO5 & 17+19:30 uur - 21:30 uur

Lesgeld

Jongeren & jong volwassenen – voortgezet onderwijs en ouder

Het lesgeld voor een seizoen van 30 lessen bedraagt € 285,00. De lessen duren 2 uur. Het Theaterschip is acceptant van de Stichting Leergeld cheque en Rechtop Deventer.

Stichting Leergeld cheque.

Inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en ondertekend te retourneren. Elke inschrijving wordt per mail bevestigd. Aanmelden is mogelijk zolang er plek beschikbaar is in de lesgroep.

De Theaterschoollessen starten vanaf 4 oktober en eindigen op 11 juni 2023. Je kunt in de jaarplanning zien welke weken er lesgegeven wordt.

Je kunt tijdens het seizoen gedurende het 1e en 2e lesblok instromen. Het lesgeld wordt naar rato van het aantal resterende lessen in rekening gebracht.

Wil je eerst kijken? Dat kan ook

Je kunt 2 proeflessen volgen, waaraan geen kosten verbonden zijn. We plaatsen je in een geschikte groep waar je, als je blijft, je lessen kunt blijven volgen. Als je interesse hebt mail dan naar info@theaterschip.nl. Deze lessen worden alleen gefactureerd wanneer je besluit door te gaan met het volgen van lessen.

Algemene proefles 2022-2023

Op zaterdag 24 september is er voor belangstellenden de mogelijkheid een eerste proefles te volgen op de Theaterschool Deventer. Aan deze proefles zijn geen kosten verbonden. Aanmelden voor deze proefles is verplicht en kan hier

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis