13-25 jaar

De Theaterschool is er voor jongeren van 13 tot en met 25 jaar. Je krijgt op de Theaterschool 30 lessen verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere docent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme.
Het team van docenten bestaat momenteel uit 6 freelancers. Twee van hen zijn zelf ooit als leerling begonnen op de Theaterschool en nu, zoveel jaar later, als afgestudeerd Docent Drama aan ArtEZ weer teruggekeerd.

Elk blok wordt afgesloten met een open les. Mocht je je gedurende het jaar willen inschrijven dan sluit je aan tijdens het eerstvolgende nieuwe blok.

HBO Studentenklas

Deventer is een echte studentenstad. Steeds vaker krijgen we de vraag of er ook een theaterklas voor studenten is. Vanaf dit jaar kun je als student op dinsdagavond lessen volgen bij onze Theaterschool. Je krijgt op de Theaterschool 30 lessen verdeeld over 3 blokken. Elk blok krijg je les van een andere docent die werkt vanuit zijn of haar eigen specialisme. (improvisatie, tekst, mime, muziektheater etc.)

De eerste twee blokken worden afgesloten met een open les. Tijdens het laatste blok wordt gewerkt naar een korte voorstelling. Deze voorstelling wordt gespeeld op het Kunstbakenfestival in juni 2020. Mocht je je gedurende het jaar willen inschrijven dan sluit je aan tijdens het eerstvolgende nieuwe blok.

Deze klas is bedoeld voor studenten van HBO. Maar ben je heel even met je studie gestopt of door omstandigheden even niet aan de studie, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Plusprojecten

Naast de reguliere lessen en presentaties heb je als leerling ook de mogelijkheid om mee te doen aan de zogenaamde Plusprojecten.

Voor deze Plusprojecten dien je je aan te melden en in sommige gevallen auditie te doen. De Plusprojecten die nu bekend zijn voor het aankomende seizoen staan vermeld in het jaarrooster. Daarnaast vind je ze op deze site in de Agenda of op de de Productiehuis pagina.

Over het algemeen kosten de Plusprojecten geen extra geld en veelal worden ze gerealiseerd naast de reguliere 30 lessen per seizoen. Repetities voor Plusprojecten vinden veelal plaats in de weekenden, vakanties of maandag- of dinsdagavond.

Lestijden

Dinsdag

  • Studentenklas HBO DEZE KLAS ZIT VOL19:00 uur - 21:00 uur

Woensdag

  • Theaterklas 4 VO 1-2 DEZE KLAS ZIT VOL17:30 uur - 19:30 uur
  • Theaterklas 6 VO 3-4 DEZE KLAS ZIT VOL19:30 uur - 21:30 uur

Donderdag

  • Theaterklas 5 VO 1-2 DEZE KLAS ZIT VOL17:30 uur - 19:30 uur
  • Theaterklas 7 VO 5 en ouder DEZE KLAS ZIT VOL19:30 uur - 21:30 uur

Vrijdag

  • Theaterklas 6b VO 3-4 DEZE KLAS ZIT VOL18:30 uur - 20:30 uur

Lesgeld

Jongeren & jong volwassenen – voortgezet onderijs en ouder

Het lesgeld voor 1 seizoen van 30 lessen bedraagt € 270. De lessen duren 2 uur. Voor 21 jaar en ouder geldt een lesgeld, voor 1 seizoen van 30 lessen, van € 325 (inclusief 21% BTW). Het Theaterschip is acceptant van de Stichting Leergeld cheque.

 

Inschrijven

Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven voor seizoen 2019-2020. Wel kunnen we je op de wachtlijst plaatsen voor seizoen 2020-2021.

 

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen en ondertekend te retourneren. Elke inschrijving wordt per mail bevestigd.

De definitieve planning wordt een maand voor de start van het seizoen bekend gemaakt. Meestal kunnen we voldoen aan de wensen. De Theaterschool start in de 1e week van oktober en loopt door tot medio juni 2019. Je kunt kijken in de jaarplanning wanneer de lessen gegeven worden.

Je kunt op meerdere momenten tijdens het seizoen instromen. In ieder geval aan de start van een nieuw blok. De gemiste lessen worden dan niet in rekening gebracht.

Wil je eerst kijken dan kan dat ook
Je kunt 2 proeflessen volgen. We plaatsen je in een geschikte groep waar je, als je blijft, je lessen kunt blijven volgen. Als je interesse hebt mail dan naar info@theaterschip.nl en we laten je weten wanneer je (proef)lessen kunt volgen.

Benieuwd naar onze projecten?

Productiehuis