Cultuur en Onderwijs

Het Theaterschip biedt een breed programma aan van workshops, projectdagen, talentontwikkeling en voorstellingen.
Een programma waarbij zowel de intrinsieke als excentrieke waarde aan bod komt. Oftewel cultuur als doel of cultuur als middel.
‘Wat doe jij?’ is als voorstelling een goed voorbeeld van de excentrieke waarde van cultuur. Het project is te typeren als inspringtheater en gaat over sociale thema’s als groepsdruk, buitenbeentje en pesten. Deze voorstelling wordt jaarlijks meer dan 50 keer gespeeld. We worden daarbij financieel ondersteund door het NUT.
Maar workshops als stagecombat of zwaardvechten worden ook vaak ingezet op groepsdynamiek en teambuilding.

Hieronder vindt u een greep uit ons brede aanbod. Dit aanbod dient als voorbeeld voor onze diversiteit. Uw vraag zal altijd leidend zijn voor ons. Cultuureducatie programma’s van het Theaterschip kunnen betaald worden met de cultuurkaart.

Workshops & Projectdagen

Het Theaterschip biedt een breed scala aan workshops. De workshops kunnen wij geven op de school of op locatie in het Havenkwartier. Wij bieden workshops aan in de disciplines theater, muziek, dans en beeldend. Denk hierbij aan improvisatietheater, rap, hiphop of fotografie. Je kunt samen met ons een pakket van workshops samenstellen.

Naast workshopdagen, bieden wij ook meerdaagse projectdagen aan. Tijdens dit project gaan onze docenten de verdieping in met de leerlingen. Ook is het mogelijk om in dit traject te werken naar een presentatiemoment. Tijdens projectdagen werken we multidisciplinair.

Voor ons totale cultuuraanbod kunt u klikken op de flyer cultuuraanbod 2020/2021 VO.

Proeftuin Talentontwikkeling

Samen met KASKO uit Zwolle heeft het Theaterschip een proeftuin talentontwikkeling muziektheater ontwikkeld die tussen 2017 en 2020 gestalte moet krijgen.
In deze proeftuin zoeken wij samen met het voortgezet onderwijs naar een gezonde en logische aansluiting van binnenschoolse en buitenschoolse cultuureducatie.
Mocht u als school geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze proeftuin dan kunt u contact met ons opnemen.
Ons beknopte plan vindt u hier.

Voorstellingen

Het Theaterschip maakt geregeld voorstellingen die geschikt zijn voor het voortgezet onderwijs. Momenteel kunt u de volgende voorstellingen boeken:

De muziektheaterproductie ‘Bokser‘. De derde voorstelling die wordt gemaakt in samenwerking met KASKO uit Zwolle.

De jaarlijks terugkomende voorstelling ‘Wat doe jij?‘.

Een overzicht van onze lopende voorstellingen en projecten vindt u hier.

Meer informatie

Voor meer informatie of een concrete vraag over hoe wij uw vraag kunnen matchen met ons brede aanbod mailt u naar info@theaterschip.nl of bel tijdens kantoortijden naar 0570-547737.

Boek nu onze schoolvoorstelling

Wat doe jij