We the People

Theater

16 maart 2018 20:00 - 21:15 Huis voor de Amateurkunst

Er liggen negen levens voor je klaar, terwijl je er maar één kunt leiden. Het grootste offer dat je als moderne, westerse mens tegenwoordig kunt maken is het opofferen van je tijd. Jongerentheatergezelschap DEGASTEN kraakt, vangt en grijpt de tijd in de nieuwe voorstelling We the People. Deze fysieke voorstelling met 12 jonge spelers speelt 16 maart in het Huis voor de Amateurkunst in Deventer als onderdeel van het Connect weekend.

DEGASTEN maakt rauw, fysiek en interdisciplinair montagetheater. De voorstellingen van DEGASTEN zijn sterk associatief en hebben een meeslepende, dynamische beeldtaal. DEGASTEN maakt samen met haar jonge spelers uitdagende voorstellingen over de wereld van vandaag.

DEGASTEN werkt vanuit de inspiratie en verhalen van de spelers. Het intense, fysieke maakproces staan onder de bezielende leiding van artistieke leiding en regie van Elike Roovers en Rutger Esajas. DEGASTEN schept in We the People een vacuüm van tijdloosheid. We doden de tijd, we verdoen de tijd, we rennen achter de tijd aan. Is de tijd onze vijand geworden?

DEGASTEN vindt dat de lineaire tijd onze wereld dicteert. Terwijl onze interne tijd veel beweeglijker is. Die kan nog een keer terug, die mag nog een gevoel van een verleden erbij halen. Eigenlijk ben je een loser als je iets overnieuw doet, alles moet in één keer slagen. Tijd is ontzettend maakbaar en dat geeft een hoge druk en keuzestress.

Tijd zit ons vaak op de hielen, maar tijd is ons ook gegeven zonder dat we er maar iets voor hebben hoeven doen. ‘We the People’ is een ode aan de tijd.

Theaterkrant ★★★★

‘Een bewonderenswaardige discipline, gedrevenheid en plezier.’

‘Sprankelend en ijzersterk.’

We the People is een tot in de puntjes uitgevoerde groepsdynamiek van twaalf acteurs, allemaal even goed.’

Deze voorstelling is geschikt voor publiek van  13 jaar en ouder.

Leerlingen (13+) van de Theaterschool kunnen t/m 9 maart, zolang er kaarten beschikbaar zijn, gratis naar deze voorstelling. Als zij dat willen kunnen zij eveneens gratis een introducee meenemen. De (gratis) kaarten kunnen alleen online worden besteld.

Vanaf 1 maart is deze voorstelling ook te reserveren door andere belangstellenden. Kaarten kosten dan €5,00 p.p. Kaarten aan de deur kunnen alleen contact worden betaald.

Naar de agenda

Datum en tijd

  • Datum: 16 mrt
  • Open: 19.45
  • Start: 20.00
  •  

Locatie

Huis voor de Amateurkunst

Prijs en reserveren

Ticket Type Price Cart