Wat doe jij? 2019/2020

Loopt van 15 november t/m 31 maart

schoolvoorstelling VO

Wat doe jij?

De voorstelling ‘Wat doe jij?’ is te boeken als schoolvoorstelling voor het Voortgezet Onderwijs.

‘Wat doe jij?’ wordt gespeeld in een vorm van ‘Inspringtheater’, waarbij de leerlingen de mogelijkheid hebben zelf ‘in te springen’ om een sociale situatie te veranderen. Ze worden daartoe uitgenodigd door de verteller, ook wel de ‘Joker’ genoemd.

De Joker vraagt aan het publiek: ‘Wat doe jij?’ of ‘Hoe zou jij reageren als er zoiets gebeurt?’ De leerling die een voorstel heeft wordt uitgenodigd dat meteen te laten zien.

Inspringtheater, of participatief drama, is theater waarbij het publiek wordt uitgenodigd het stuk te onderbreken en mee te doen. De scènes gaan steeds over de praktijk in de klas: over pesten en meelopen, over de baas spelen, manipulatie en over de positie van de eenling, die onder druk staat van de groep.

Leerlingen worden uitgenodigd na te denken over hun eigen gedrag en dat van hun groepsgenoten.

Want het gaat niet alleen om: ‘Wat doe jij?’, maar ook om: ‘Wat doen wij?’

Voorstelling boeken

De voorstelling wordt gespeeld op VO scholen door Sandra den Dulk, Joyce Tuut en studenten MBO Artiest Rijn IJssel.

De voorstelling speelt maximaal 3 keer per dag. Onderstaand de prijzen voor schooljaar 2019-2020.
De kosten van 1 speeldag 2 x spelen zijn € 475,00, inclusief BTW.
De kosten van 1 speeldag 3 x spelen zijn € 600,00, inclusief BTW.

In een straal van 50 km rondom Deventer worden geen reiskosten in rekening gebracht. Daarbuiten is de toeslag €0,35 per gereden kilometer.

Wilt u meer informatie ontvangen of de voorstelling boeken, mail dan naar info@theaterschip.nl.

Acteurs

Sandra den Dulk

docent theater


Joyce Tuut

docent theater


Joyce Tuut is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (nu ArtEZ) in 2004. Sindsdien werkt zij als zzp'er voor diverse opdrachtgevers waaronder het Theaterschip. Zij is o.a. werkzaam als docent, regisseur en theatermaker. Ook heeft ze haar eigen theatergroep gehad (Hitches) waarmee ze voorstellingen speelde en maakte voor het middelbaar onderwijs. Zij zet theater in om mensen anders te laten kijken naar elkaar, de wereld en zichzelf.

MBO artiest

Spelers


Tijdens "wat doe jij?" spelen verschillende eerste jaars studenten van de opleiding MBO-artiest Rijn IJssel mee. Tijdens deze opleiding werken de studenten in verschillende blokken aan beroepsopdrachten. Allerlei leeractiviteiten wisselen elkaar af. Zo volgen ze bijvoorbeeld workshops, cursussen, gastlessen, praktijkinstructies en colleges.

Naar de agenda