This One’s for the Boys

Loopt van 26 februari t/m 3 maart

Theater

Thema

Welke thema’s komen aan het licht wanneer jongvolwassen jongens zo overtuigend mogelijk in de huid kruipen van hun vrouwelijke leeftijdsgenoten?

Geen karikaturen, geen stereotypen, geen persiflages maar oprechte inleving.

Wat valt er nog te zeggen over de verschillende seksen in tijden van genderfluïditeit, emancipatie en de veronderstelde ‘vervrouwelijking’ van het onderwijs? Zijn die SIRE-spotjes namens wilde jongens echt noodzakelijk? Of ziet de oudere generatie nog problemen waar de nieuwe generatie de tendensen al bijna als vanzelfsprekend ervaart?

Liggen de belevingswerelden van jonge mannen en vrouwen echt zo ver uit elkaar? Of ervaren ze dezelfde problemen, onzekerheden en worstelingen en uiten deze zich slechts op totaal andere wijze? Welke thema’s zijn genderspecifiek en welke overstijgen de genderrollen?

Wanneer jongens meisjes worden, veranderen dan ook de onderlinge verhoudingen? Worden bepaalde karaktereigenschappen onder vrouwen anders gewaardeerd dan bij mannen? Hoe communiceren ze onderling? Waar houden ze zich mee bezig? Welk gedrag wordt afgekeurd en welk gedrag wordt beloond?

Onderzoek en werkwijze

This One’s for the Boys is een onderzoek naar wat jongens over jongens, meisjes over meisjes, jongens over meisjes en meisjes over jongens zeggen. En over welke mensen er zich daaronder verscholen houden.

Vier a vijf jongens op de vloer, een mannelijke regisseur en – voor de balans, advies en expertise – een gelijk aantal vrouwelijke regieassistenten.

De jongens beginnen op de vloer met een onderzoek. De meisjes bereiden samen met Ischa de opdrachten voor, regisseren mee, coachen de jongens op de vloer en helpen met het onderzoek.

De vorm van de presentatie zal zich tijdens het proces en naar aanleiding van het materiaal vormen. De kans is groot dat ook de meisjes uiteindelijk meespelen in de presentatie.

Voorwaarden en informatie

Voor wie

  • Leerlingen van de Theaterschool van 14 tot 21 jaar
  • Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, deelname op volgorde van inschrijving

Kosten

  • Aan dit project zijn geen kosten verbonden.

Wanneer

  • Krokusvakantie 26 feb t/m 2 maart
  • Repetitie Ma, Di, Do en Vr, van 12:00 tot 18:00
  • Presentatie vrijdag, 19:30 en 20:30

Inschrijven

  • Aanmelden kan door het "schrijf je in & doe mee" formulier in te vullenAanmelden kan tot uiterlijk 20 februari.

Maker

Ischa den Blanken

docent theater


Een docent met een zwak voor bloemige taal, brutaal theater en verborgen muzikaliteit. Bij het onderwijzen van theater aan kinderen en jongeren is het essentieel om te beginnen bij de basis van het spelen. In mijn lessen geef is aandacht aan de elementaire vaardigheden van de acteur en actrice; concentratie en controle, lef en speelsheid. Acteren is kracht putten uit kwetsbaarheid, durven kijken en bekeken durven worden, aandachtig luisteren naar anderen en anderen op hun beurt verleiden aandachtig te zijn.

Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

Schrijf je in & doe mee

Naam

Leeftijd

Telefoonnummer

E-mailadres

Organisatie

Bijzonderheden

Dieet / Allergieën

Eventuele Opmerkingen

Sign up & participate

Name

Age

Telephone number

Email address

Organisation

Particularities

Diet / Allergies

Comments