Theater Na de Dam: Lege Stoelen

Loopt van 4 mei t/m 5 mei

Theater

4 mei 2019 20:15 - 5 mei 2019 21:00 4 mei: Grote Kerkhof (onder de toren), 5 mei: De Brink

Jongeren uit Deventer verdiepten zich onder leiding van theatermakers Marjan Barlage en Sassan Saghar Yaghmai in de geschiedenis van Deventer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinnerin­gen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de straatperformance Lege stoelen.

Midden op een plein staan tafels en aan elke tafel zit iemand tegenover een lege stoel. Wilt u weten wie er op die lege stoel heeft gezeten? Tijdens deze straatperformance nodigen jonge spelers de mensen uit aan hun tafel, om ze getuige te laten zijn van dit antwoord.

Op 4 mei bent u aansluitend op de herdenking welkom op het Grote Kerkhof (onder de toren) en op 5 mei kunt u doorlopend plaatsnemen op een lege stoel tussen 13.00 en 15.00 uur op De Brink.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Marjan Barlage

Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai

Regie-assistentie: Elena Iachininoto en Tom Strik

Spel: Jongeren van de theaterschool in Deventer

Productie: ID Theatre Company

Met dank aan: Alle ouderen die hun verhaal met ons wilde delen, Erik Jan Post, Rozemarijn Braeken, Kasper Scholten, Teresia Elzinga (ISK Etty Hillesumlyceum het Stormink), Allard van Lenthe, Academie voor Theater en Dans Amsterdam, gemeente Deventer en Humanitas Deventer.

Naar de agenda

Datum en tijd

  • Datum: 4 mei
  • Open: 4 mei
  • Start: aansluitend aan de herdenking
  •  
  • Open: 5 mei
  • Start: Van 13.00 uur tot 15.00 uur
  •  

Locatie

4 mei: Grote Kerkhof (onder de toren), 5 mei: De Brink

Prijs en reserveren