PPPressure – Jonge Kunst

Loopt van 3 augustus t/m 17 oktober

cross-over

PPPressure - Jonge Kunst

Jonge Kunst is een internationaal project waarbij het woord uitwisseling centraal staat en waar we zullen werken vanuit de discipline dans en bewegingstheater. Dit project biedt de mogelijkheid om in contact te komen met enthousiaste spelers en makers uit Berlijn.

CORONA PROOF

Natuurlijk zal ook dit project zich moeten aanpassen aan deze tijd. In het oorspronkelijke plan zouden onze Berlijnse partners in augustus vanuit Berlijn richting Deventer komen om hier een week lang te repeteren en de stad verkennen. Dat kan helaas niet. Maar de repetities en het verkennend van de stad zullen op een virtuele manier plaats vinden, door o.a. het opsturen van registraties van de repetities maar ook d.m.v. live streaming waarbij we met de hele groep “bij elkaar kunnen komen” om te reflecteren en te discussiëren over het thema en het gemaakte materiaal. Een tweede gezamenlijke moment zou in oktober zijn in Berlijn. Op dit moment kunnen wij nog niet beloven dat het ons gaat lukken om dan in Berlijn te repeteren, maar wij zullen jullie daar tijdig over berichten.

Wat ga je doen?

Een belangrijk deel van dit project is dus de uitwisseling van gedachten over het thema, het delen van je passie en talenten, het in contact komen met een andere cultuur en manier van werken.

Tijdens de oriëntatiefase zult je vooral contact leggen met de spelers uit Berlijn, dit door middel van live verbindingen, mail en video wisseling.

Vervolgens ga je op de vloer aan de slag tijdens de researchfase. In Augustus ga je een week lang aan het stuk werken. In deze week zult je niet alleen gaan maken met de medespelers uit je eigen stad maar ook, via video verbinding, met de Berlijnse spelers. Ook zullen er elke dag toon momenten zijn waarbij Deventer en Berlijn samenkomen en samen kijken naar wat er op die dag gemaakt is. De dag zal altijd eindigen met een uitwisseling opdracht waarbij de verschillen en overeenkomsten van deze twee steden en culturen centraal staan.

In de maanden na deze eerste nauwe samenwerking zal er ruimte zijn om het stuk verder te ontwikkelen in je eigen stad. Gedurende deze periode zullen vaak filmpjes van de repetities met elkaar gedeeld worden en je zult opdrachten krijgen om het contact met je Berlijnse maatje te onderhouden. Ook zullen er gezamenlijke momenten plaats vinden via bijvoorbeeld live verbindingen.

Tijdens het maakproces wordt het verwacht dat je actief meedenkt, je bent een co-creator.
Voor deze voorstelling wordt gewerkt vanuit bewegingstheater en dans, maar danservaring is niet vereist.

Thema

PPPressure is de titel van de voorstelling.
Thema’s als druk, stress en burn-out staan centraal in het maakproces van deze voorstelling.
We leven in een ontzettend welvarend land, waar de jeugd ontzettend veel kan bereiken. Waardoor ervaren jongeren zoveel prestatiedruk? Waarom is vrijheid soms juist een belemmering? En hoe voel jij deze druk in jouw lichaam? Dit zijn een deel van de vragen waaruit wij zullen gaan werken.

Aanmelden

Voor dit project zoeken wij maximaal 6 spelers, tussen de 16 en de 23 jaar, die graag mee willen doen aan deze uitwisseling en die bereid zijn om vooral te werken vanuit beweging (ervaring is niet vereist).

LET OP: Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van de deelnemers van 75,-

Repetitie en speelperiode

Hieronder de data waarop je aanwezig wordt verwacht voor de repetities en voorstellingen:

Maandag 22 juni 18:00-21:00

Van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 7 augustus van 9:30 tot 18:00

Maandag 17 augustus 18:30-21:30
Maandag 24 augustus 18:30-21:30
Zaterdag 29 augustus 9:30-16:30
Maandag 31 augustus 18:30-21:30
Maandag 7 september 18:30-21:30
Maandag 14 september 18:30-21:30
Maandag 21 september 18:30-21:30
Maandag 28 september 18:30-21:30
Zaterdag 3 oktober 9:30-16:30
Maandag 5 oktober 18:30-21:30

Van zaterdag 10 oktober tot en met woensdag 14 oktober (mogelijk repetities en voorstellingen in Berlijn, anders gewoon in Deventer)

Van donderdag 15 oktober tot en met zaterdag 17 oktober ( voorstellingen in Deventer)

Naar de agenda