Kunstbaken Festival Wintereditie Koud Kunstje

Loopt van 28 januari t/m 31 januari

Festival

Kunstbaken Koud Kunstje

Van donderdag 28 t/m zondag 31 januari 2021 zal Kunstbaken Festival plaatsvinden als wintereditie Koud Kunstje. Een vierdaags talentenfestival wat podiumkunsten, masterclasses en ontmoetingen, kennisdeling en uitwisseling voor en door jonge mensen (amateurs) programmeert. Kunstbaken Koud Kunstje heeft een bovenregionaal karakter en richt zich op jonge cultuurmakers uit Nederland en enkele buitenlandse talentontwikkelingsorganisaties voor jongeren. In juni 2018 vond de eerste editie van Kunstbaken Festival plaats op de grens van Overijssel en Gelderland, het hart van Landsdeel Oost.

Op donderdag en vrijdag is het programma gericht op cultuurprofielscholen en mbo-theateropleidingen. Leerlingen en studenten hebben de mogelijkheid eigen werk te presenteren, naar elkaars presentaties te kijken en deel te nemen aan discussierondes waarin makers en spelers met elkaar in gesprek gaan over hun werkwijze. Ook zijn 2 voorstellingen te zien van 2 productiehuizen voor jongeren. Daarnaast wordt een masterclassprogramma aangeboden, verzorgd door de theatermakers en dansdocenten van de productiehuizen.

Het programma in het weekend is gericht op talentontwikkelingsorganisaties die werken met jongeren. 5 Organisaties presenteren hun werkwijze en eigen werk aan elkaar. Deelnemers en professionals gaan in gesprek over de artistieke kwaliteit, zeggingskracht en het proces van talentontwikkeling. Er worden 5 voorstellingen geprogrammeerd en gedurende het weekend worden masterclasses gegeven, onder andere door makers uit Sloveniƫ, Finland en Schotland.

Met Kunstbaken Koud Kunstje wil het Theaterschip de deelnemers handvatten aanreiken om zich verder te ontwikkelen door hen nieuwe inzichten te bieden, hun netwerk te vergroten en hun horizon te verbreden.

Aanmelden

Op kunstbakenfestival.nl is meer informatie en later ook het programma te vinden.

Aanmelden voor deelname aan het Kunstbaken Festival programma is mogelijk door een mail te sturen naar kunstbaken@theaterschip.nl. Natuurlijk kun je daar ook terecht voor meer informatie en vragen.

Naar de agenda