Kunstbaken Festival Koud Kunstje

Festival

Kunstbaken Koud Kunstje

Vanwege de nieuwe maatregelen zijn wij wederom genoodzaakt om Kunstbaken te verplaatsen. Dit houdt in dat ons event niet zal plaatsvinden op 30 januari. Echter zijn wij druk bezig met een nieuwe datum te realiseren. We houden jullie op de hoogte.

In maart 2020 hebben we moeten besluiten de Kunstbaken editie van juni 2020 in verband met Covid-19 te verplaatsen naar januari 2021. Omdat we ook in januari nog steeds te maken hebben met beperkende maatregelen organiseren we besloten het programma aan te passen naar een 1 daags online evenement.

Kunstbaken is een talentenfestival wat podiumkunsten, masterclasses en ontmoetingen, kennisdeling en uitwisseling voor en door jonge mensen (amateurs) programmeert. Kunstbaken Koud Kunstje heeft een bovenregionaal karakter en richt zich deze editie op jonge cultuurmakers uit Nederland.

Het Theaterschip vindt belangrijk dat deelnemers hun ontwikkeling tonen aan publiek en met elkaar hierover in gesprek gaan. Daarom tonen de jongeren van de 7 deelnemende talentontwikkelingsorganisaties korte presentaties aan elkaar waar zij in december en januari aan gaan werken vanuit het thema How to become a winner. Na afloop van de presentaties vinden er nagesprekken plaats waarin spelers en makers met elkaar in gesprek gaan over hun werk en wekwijze.

Naast de presentaties kijken alle groepen naar de voorstelling Bokser van het Theaterschip en KASKO. Ook volgen alle groepen een workshop, gegeven door een docent van één van de andere deelnemende groepen.

Omdat we in januari nog steeds te maken hebben met beperkende maatregelen door het Coronavirus nemen de deelnemende groepen vanuit hun eigen theaterzaal deel aan het festival. Alle presentaties en nagesprekken volgen zij via een livestream, de workshops worden wel gegeven door een docent bij de verschillende groepen op locatie.

Tijdens het maakproces van de presentaties wordt iedere deelnemer gekoppeld aan deelnemer van een ander gezelschap. Zij zullen tijdens het maakproces enkele opdrachten krijgen welke via kunstbakenfestival.nl gedeeld worden.

De voorstelling en presentaties zijn ook voor anderen vanuit huis te zien via de livestream, hierover volgt later meer informatie.

Deelnemers

Deelnemers aan het programma van Kunstbaken Koud Kunstje zijn Artiance, JTS Zeeland, JTS Zuid-Oost, Loods13, Masquerade, Theatermakerij en het Theaterschip.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op Kunstbakefestival.nl

Naar de agenda