Kunstbaken Festival 2020

Loopt van 5 juni t/m 7 juni

Festival

Kunstbaken 2020

Kunstbaken is een tweejaarlijks jongerentheaterfestival. Het festival richt zich op jongeren die zich bezighouden met theater en dans beoefenen in hun vrije tijd. Op 5,6 en 7 juni 2020 vindt de tweede editie plaats bij het Theaterschip in Deventer. Middels deze brief nodigen wij je van harte uit om deel te nemen aan het Kunstbaken 2020 programma.

Het is een festival waar nieuwe verbindingen tot stand komen tussen jonge cultuurmakers. Gericht op verbindingen en ontmoetingen tussen makers, tussen jongeren en tussen disciplines. Door deze verbindingen en ontmoetingen willen we de optimale omstandigheden realiseren waarin ze kunnen leren, kennis vergroten en daarmee hun culturele competenties ontwikkelen.

In 2018 vond het eerste Kunstbaken Festival plaats waaraan 19 groepen met in totaal 300 jongeren deelnamen. Via het programma is terug te lezen welke dans- en theatergroepen hebben deelgenomen met voorstellingen, presentaties en workshops.

Conceptprogramma

Vrijdag 5 juni

Aan het einde van de middag komen alle groepen aan op de camping en kunnen de eigen tenten worden opgezet. Daarna wordt gezamenlijk gegeten op het festivalterrein. In de avond kunnen 2 voorstellingen worden bezocht.

Zaterdag 6 juni

Op zaterdagochtend wordt op de camping ontbeten. Daarna vinden op het festivalterrein verschillende workshops plaats waar de jongeren aan kunnen deelnemen. In de middag en avond zijn presentaties en voorstellingen te zien van cultuurprofielscholen, jeugdtheaterscholen, dansscholen, productiehuizen en het kunstvakonderwijs. Er wordt op het festivalterrein gezorgd voor een lunch en avondmaaltijd.

Zondag 7 juni

Op zondagochtend wordt op de camping ontbeten en daarna vinden er weer workshops plaats op het festivalterrein. Aansluitend is, evenals zaterdag, de mogelijkheid voor deelnemers om eigen werk te presenteren en presentaties van anderen te zien. Rond 14.00 uur sluiten we het weekend af met een gezamenlijke lunch. Hierna gaan alle groepen weer op eigen gelegenheid naar huis.

Kosten

Kosten deelname aan Kunstbaken:

 • De kosten bedragen €60,- per persoon

De school/jeugdtheaterschool/dansschool betaalt het totale bedrag voor alle deelnemers en begeleiders en docenten aan het festival. Dit kan, indien gewenst, (deels) via cultuurkaart worden betaald.

Wij bieden:

 • Een warme maaltijd op vrijdag & zaterdag, ontbijt en lunch op zaterdag & zondag

 • 10 drankmunten per persoon (geen alcoholische dranken)

 • Een festivalprogramma met presentaties, voorstellingen en workshops

 • 2 Overnachtingen op de festivalcamping. Hiervoor dienen deelnemers een eigen tent en slaapspullen mee te nemen. ’s Nachts is er toezicht; door ons verzorgt.

 • Busvervoer tussen de camping en het festivalterrein (op vaste tijden).

Zelf presenteren tijdens Kunstbaken

Zelf een presentatie of voorstelling laten zien? Graag!

Het is mogelijk om als deelnemer een eigen presentatie of voorstelling te spelen tijdens het festival.

Presentaties

 • Voor presentaties geldt  dat deze maximaal 15 minuten duren en wat techniek betreft, gewerkt kan worden met een simpel lichtplan en een op-/afbouwtijd van maximaal 5 minuten.

 • Er is een beperkte ruimte voor het aantal presentaties in het programma.

 • Beschikbare presentatieplekken worden ingevuld op volgorde van aanmelding en zolang er plek beschikbaar is.

 • Per deelnemende presenterende groep is een beperkte vergoeding beschikbaar, mede afhankelijk van het aantal presentaties dat aangemeld wordt. Daarover volgt na inschrijving informatie van de festivalorganisatie.

Voorstellingen

 • Voor voorstellingen geldt dat er ruimte in het programma is voor 8 tot 10 voorstellingen.

 • We zouden graag een keer langs komen bij een repetitie/speeldag om te komen kijken naar de voorstelling. Wanneer dit niet mogelijk is, stuur ons dan filmmateriaal van de voorstelling of een eerdere productie toe.

 • Op basis van het aanbod zullen wij een selectie maken en groepen uitnodigen om hun voorstelling te spelen.

 • Per deelnemende presenterende groep is er een vergoeding beschikbaar voor de voorstelling, mede afhankelijk van het aantal presenterende groepen.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan het Kunstbaken Festival programma is mogelijk door een mail te sturen naar kunstbaken@theaterschip.nl. Natuurlijk kun je daar ook terecht voor meer informatie en vragen.

Liever telefonisch contact, bel dan tijdens kantooruren naar 0570-547737.

Voor minderjarige deelnemers geldt dat alleen kan worden ingeschreven samen met volwassen begeleiding.

 Aanmelden kan tot 30 april 2020 of zolang we plekken beschikbaar hebben

Naar de agenda