Auditie 4ID

cross-over

4ID

4ID is een internationaal project waarbij het woord uitwisseling centraal staat. Dit project biedt de mogelijkheid om in contact te komen met enthousiaste spelers en makers uit verschillende landen en culturen. Er zal veel samen gewerkt worden en je zult veel van elkaar leren.

WAT GA JE DOEN?

Je gaat in Nederland repeteren aan een kort stuk van ongeveer 15 minuten. In een groep van maximaal 7 spelers. Dit stuk zal in Slovenië gepresenteerd worden.

In Slovenië ga je vervolgens samen met spelers en jonge makers uit Slovenië, Schotland en Finland werken aan een wat langere voorstelling, die op twee locaties in Slovenië gepresenteerd zal worden. Ook zullen er in Slovenië workshops verzorgd worden en is het mogelijk om voorstellingen te bezoeken van de andere deelnemende groepen.

Tijdens de repetities in Nederland zullen we onderwerpen onderzoeken als Europese identiteit, Europa, onze toekomst in Europa, onze hoop en dromen. Naast deze onderwerpen gaan we ons ook focussen op een breder scala van onderwerpen zoals identiteit, seksualiteit, geslacht, familie, rollen van ouders, vriendschap, liefde, feesten enz..
Tijdens het maakproces wordt er van je verwacht dat je actief meedenkt, je bent een co-creator.
Voor deze voorstelling wordt er gewerkt vanuit bewegingstheater en dans.

Misschien is er de mogelijkheid om de 15 minuten presentatie én de gezamenlijk voorstelling die in Slovenië gemaakt wordt te presenteren tijdens Kunstbaken Festival in 2020, in Deventer.

AUDITEREN

Voor dit project zoeken wij maximaal 7 spelers, tussen de 17 en 25 jaar, die graag mee willen doen aan deze uitwisseling en die bereid zijn om vooral te werken vanuit beweging.

Op maandag 9 juli is de deadline voor het aanmelden via de website.

REPETITIE PERIODE

Hieronder de data waarop je aanwezig moet zijn (minimaal 8 van de 9 keer) voor de repetities in Nederland:

Dinsdag 10 september 18:00-22:00

Dinsdag 17 september 18:00-22:00

Donderdag 19 september 18:00-22:00

Zondag 22 september 10:00-16:30

Dinsdag 24 september 18:00-22:00

Donderdag 26 september 18:00-22:00

Maandag 30 september 19:00-22:00

Maandag 7 oktober 19:00-22:00

Maandag 14 oktober 19:00-22:00

 

Van zaterdag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober werken we in Slovenië, je moet al deze dagen beschikbaar zijn.

Kunstbaken Festival periode is van 4 t/m 7 juni 2020, houd deze data ook beschikbaar voor het spelen van de voorstellingen en het deelnemen aan het programma (voorstellingen kijken, workshops volgen). Op dit moment is het echter nog niet zeker dat dit doorgaat.

VOORWAARDEN EN INFORMATIE

Voor wie

– je bent tussen de 17 en 25 jaar oud.

– je hebt ervaring op het gebied van dans en/of theater.

– als je op het MBO of HBO kunstvakonderwijs zit kun je de repetitie- en speelperiode gebruiken als stage.

 

Kosten

– er zijn geen deelnamekosten verbonden aan dit project.

– de reiskosten van Deventer naar Slovenië en terug en de verblijfskosten in Slovenië worden door het Theaterschip betaald.

 

Overige voorwaarden

– als je minderjarig bent op het moment van aanmelding heb je toestemming van je ouders/verzorgers nodig om aan deze productie mee te mogen doen.

– je moet beschikbaar zijn tijdens minimaal 8 van de 9 repetitiedagen en de periode van het project is Slovenië.

– In dezelfde periode als 4ID is het Theaterschip, samen met Kameroperahuis, bezig met de herneming van de voorstelling Storm in mijn Hoofd. Het is niet mogelijk om aan beide projecten deel te nemen, wel kun je je aanmelden voor beide audities. Nadat er bekend is gemaakt wie er mogen deelnemen aan het project Storm in mijn Hoofd wordt er een keuze gemaakt voor de deelnemers van 4ID.

 

Inschrijven

– Aanmelden  kan vanaf nu, tot uiterlijk 24 juni. Vul het “schrijf je in & doe mee” veld in. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail.

Dit project is medegefinancierd met steun van het Erasmus + programma van de Europese Commissie. Deze tekst geeft uitsluitend de mening van de auteur weer en de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de informatie die in de tekst vermeld wordt.

Makers

Elena Iachininoto

Choreografie


Geboren op 20 februari 1993 in Verona (Italië), half Italiaans en half Nederlands. Altijd met dans bezig geweest, is Elena op haar 19e naar Nederland verhuisd om de Fontys dansopleiding in Tilburg te volgen en is in 2017 afgestudeerd als professionele danseres in moderne dans en danstheater. Naast haar werk als professionele danseres is zij actief als dans docent, choreografe en dramaturg in heel Nederland.

Naar de agenda