Auditie Werkplaats Theater blok 1 & 2

Loopt van 15 februari t/m 9 maart

Info

De Werkplaats Theater geeft jou als gemotiveerde jongere de kans aan de slag te gaan en vlieguren te maken binnen de podiumkunst Theater . De Werkplaats richt zich op jongeren tussen de 16 en 23 jaar die zich voor minimaal 18 uur per week verbinden aan het Theaterschip. Binnen de Werkplaats kan je je ontwikkelen als speler of als maker. Als maker gaat het naast uitvoerende kwaliteiten, om skills die horen bij de rol van regisseur, schrijver of dramaturg. Het gaat om jongeren die zich willen verdiepen in het theatervak en nog niet op het HBO kunstvakonderwijs zitten.

Met de Werkplaats wil het Theaterschip een groep van 8 tot 12 deelnemers de kans geven om in 2 blokken van 8 weken hun talent verder te ontwikkelen, competenties te vergroten en daarmee, bijvoorbeeld, de slagingskans om via een auditie toegelaten te worden tot het HBO kunstvakonderwijs te vergroten.

In principe zal je op maandag, dinsdag en woensdag bij ons aanwezig zijn van 10:00 tot 16:00. Je zal onder professionele begeleiding aan het werk gaan bij het Theaterschip en wordt door de docent gecoacht op jouw eigen doelstellingen.

Het gehele schema voor de Werkplaats Theater vind je hier

Blok 1

Blok 1 vindt plaats van begin maart tot eind april. In totaal werk je in 8 weken naar een presentatie toe in blok 1. Dit kan alleen zijn, maar ook in een groep. Je zal ten allen tijden begeleid worden door ons professionele team en externe docenten. Hieronder vind je een voorbeeld hoe het eerste blok er ongeveer uit zal zien.

Week 1 en 2:

 • Training en uiteenzetten persoonlijke onderzoeksvraag.
 • Eventueel additioneel docenten uitnodigen die aansluiten op de onderzoeksvragen.
 • Diverse lessen in de trainingsweken.

Week 3 t/m 6:

 • Ruimte voor onderzoek onder begeleiding.

Week 7 en 8:

 • Toewerken naar een korte presentatie met materiaal wat in het onderzoek vergaard is. Dit kan in groepsverband of solo, naar eigen invulling van de deelnemers.

Blok 2

Blok 2 vindt plaats van begin mei tot begin juli. In totaal werk je in 8 weken naar een voorstelling toe in blok 2. Je wordt begeleid door ons professionele team en externe docenten. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe het tweede blok er ongeveer uit zal zien. In blok 2 gaan we werken met een thema.

Week 1 en 2:

 • Multidisciplinaire training.
 • Introductie met een thema.
 • Fysieke training en training in het maken van performances.

Week 3 t/m 6:

 • Het maken van materiaal voor een multidisciplinaire voorstelling vanuit eigen verhalen met betrekking op het thema.
 • Ontwikkelen van een educatief randprogramma, of geïntegreerd in de voorstelling.

Week 7 en 8:

 • Montage week en try-out van voorstelling.
 • Première op Poolshoogte.
 • Week 8 biedt mogelijkheden tot spelen voor scholen.
 • Tevens is dit de afsluitingsweek met reflectie op resultaten en evaluaties.

Prijs

Deelnemers betalen voor een deelname aan 2 blokken 150,- eigen bijdrage. Voor MBO studenten die gaan deelnemen aan de Werkplaats geldt dat zij geen eigen bijdrage hoeven te betalen wanneer het om een stage gaat. Wil je graag deelnemen aan de Werkplaats, maar zie je problemen met betaling? Neem dan contact met ons op.

Auditie

Om je aan te melden voor de auditie voor de Werkplaats Theater kun je klikken op de knop!

Aanmelden is mogelijk tot en met 10 februari. De auditie zal plaatsvinden op 15 februari tussen 10.00 en 17.00 bij ons op locatie.

Tot dan!

Naar de agenda