Auditie Etty en Roosje – Etty (stage)

cross-over

Voorstelling

Etty en Roosje is een voorstelling voor publiek vanaf 15 jaar in samenwerking met Theatergezelschap de Makkers uit Zwolle. Deze productie wordt gemaakt in het kader van 75 jarig bevrijding. We zoomen in op het leven van Etty Hillesum en Roosje Glaser, beide zijn van Joodse komaf.

Etty is een bezinner, denker, reflecteerder en zoeker, onconventioneel in haar opvattingen. Ze wil het goede doen voor de mens!
Roosje is een doener, een danser, een genieter, een creatieve optimist en een eigengereide persoon, onconventioneel in de liefde. Ze wil leven!

Etty en Roosje zal een voorstelling van 45 minuten zijn. Het zijn de laatste 45 minuten van Etty en Roosje voordat ze met de trein vertrekken uit Westerbork. De een naar Auschwitz de ander naar kamp Vught.

Etty en Roosje richt zich op jongeren in het voortgezet onderwijs en op jongeren die studeren op het mbo. De schoolvoorstellingen zijn in de periode van 3 t/m 14 februari. Daarnaast spelen we vrije voorstellingen in april en mei.

Voor wie?

Voor Etty zijn wij op zoek naar een theaterstudent (v) die kan spelen en bewegen. Deze rol kan gebruikt worden als stage.

Wanneer?

De audities voor de rol van Etty Hillesum zullen plaatsvinden op de ochtend van 30 november.

Tijdens de auditie zullen we o.a. een scène uit het script lezen en bezig gaan met dans.

Repetitie- en speelperiode

De repetitieperiode zal plaatsvinden van 6 januari t/m 31 januari op doordeweekse dagen.

De speelperiode zal plaatsvinden van 3 februari t/m 14 februari (schoolvoorstellingen). Daarnaast zullen in de periode april en mei enkele vrije voorstellingen worden gespeeld.

Naar de agenda