Auditie Bokser

cross-over

Auditie Bokser!

Van eind januari t/m eind februari speelt onze nieuwe voorstelling Bokser.
Meedoen? Meld je nu aan voor de auditie op 28 november!
Hier onder vind je alle informatie en het inschrijfformulier.

Bokser

Na het succes van de vorige coproductie tussen het Theaterschip en KASKO, voorheen Kameroperahuis, ‘Storm in mijn hoofd’ volgt nu: ‘Bokser’.
De voorstelling wordt gespeelt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en er worden vrije voorstellingen gespeeld bij het Theaterschip. Bokser gaat over winnen en verliezen, vallen en opstaan.

‘Dies (16) bokst op hoog niveau, en het is haar droom om professioneel bokser te worden. Als ze op een dag wakker wordt in een ziekenhuis en te horen krijgt dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen lopen, staat haar leven op zijn kop. Hoe gaat een geboren winnaar om met zo’n groot verlies? Bokser is een muzikaal sprookje in een ziekenhuiskamer. Over een leven dat tot stilstand is gekomen en de fantasie die nodig is om het weer op gang te brengen.’ 

Thema

In een wereld waarin presteren zo belangrijk is geworden zijn we allemaal bang om te verliezen. Bang om te moeten gaan met teleurstellingen en gebreken. Door te winnen worden we gezien en gewaardeerd. Het winnen en vervolgens het onafwendbare verliezen staat centraal, in welke vorm dan ook. In Bokser laten we dit zien door middel van topsport. Want als er iets tot de verbeelding spreekt is het wel de functie van sport in onze maatschappij. Het aanzien dat het geeft, maar ook het harde werken wat eraan voorafgaat. De mentaliteit die ervoor nodig is om te winnen. En de genadeloosheid van de val. Hoe je na verlies ineens niet meer meetelt.

In deze voorstelling wordt gewerkt vanuit verschillende kunstdisciplines, waardoor de droomachtige stijl veel kracht bijzet en scherpe contrasten maakt tussen de realiteit in het ziekenhuis en de flashbacks.

Voorwaarden en informatie

Voor wie

Iedereen tussen de 14 en 23 jaar met ervaring als speler of als muzikant.
Dit project kun je ook als stage gebruiken voor je opleiding.

Zoals je in het schema bij Wanneer & Waar kunt lezen wordt er onderscheid gemaakt tussen het basisteam en het ensemble. In het basisteam zitten de professionele acteurs en de jonge spelers die alle repetities en voorstellingen aanwezig zijn. Het ensemble bestaat uit jongeren die de weekendrepetities aanwezig zijn en de helft van de voorstellingen spelen omdat hun rol gedubbeld wordt met een andere speler.

wanneer & waar

Klik HIER voor het overzicht van de repetitie- en speeldata en tijden.
Let op; wil je meedoen in het basisteam dan moet je zoveel als mogelijk alle repetitiedagen aanwezig zijn en speel je alle voorstellingen mee. Ben je op doordeweekse dagen niet beschikbaar meld je dan aan voor het ensemble, je repeteert dan in de weekenden en speelt de helft van het aantal voorstellingen mee.

Wat betreft de speelperiode voor scholen weten we nu nog niet zeker welke dagen dit zijn, deze worden afgestemd zodra hier duidelijkheid over is. Indien nodig nemen wij contact met school op om te vragen of je een lesdag kunt missen om in de voorstelling mee te kunnen spelen.

Repetities en vrije voorstellingen vinden plaats bij het Theaterschip: Scheepvaartstraat 9.

Schoolvoorstellingen vinden plaats bij het Theaterschip of op de school, dit hoor je van ons.

kosten

We vragen geen financiële bijdrage voor deelname aan dit project. Woon je buiten Deventer dan vergoeden wij de reiskosten die je maakt, vraag ons in dat geval naar het declaratieformulier.

overige informatie

Je regelt zelf je vervoer naar het Theaterschip voor voorstellingen en repetities. Mochten we een voorstelling op een school spelen stemmen we af hoe je daar kunt komen.

Tijdens de repetitieperiode verzorgen wij geen maaltijden, wel is er altijd koffie/thee/water/limonade aanwezig. Op voorstellingsdagen zorgen wij voor een lunch en als er een avondvoorstelling is waarbij je al vroeg aanwezig bent zorgen wij voor een warme maaltijd.

Inschrijven

Inschrijven kan tot uiterlijk 22 november via de groene “schrijf je in & doe mee” button. Je ontvangt per mail een kopie van je inschrijving. Daarna krijg je binnen enkele dagen nog een persoonlijke mail van ons waarin we je inschrijving bevestigen en de laatste informatie meegeven.

  • Je schrijft je nu in voor de auditie, daarna ontvang je bericht of je definitief aan het project kan deelnemen.
  • Vul het “schrijf je in & doe mee” veld in.
  • Geef in het veld “beschikbaarheid tijdens project” aan of je alle repetitie en speeldagen aanwezig kunt zijn of geef aan welke dagen je niet beschikbaar bent.
  • Als je een voorkeur hebt voor het meespelen in het basisteam of het ensemble.

Op het moment van aanmelden ga je akkoord met de Algemene voorwaarden van het Theaterschip.

Makers

Céline Hoex

Regisseur


Céline Hoex (1991) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht met twee muzikale jeugdtheatervoorstellingen. Voor Céline is het theater een plek waar er ruimte is om de soms onbegrijpelijke werkelijkheid opnieuw te kunnen bekijken. Dit doet ze door te spelen met twee realiteiten. De theatrale realiteit en de werkelijkheid van het hier en nu. Céline neemt het publiek mee via het verstand, om vervolgens via een beeldende theatraliteit de gevoelswereld in te duiken.

Wessel de Vries

Schrijver


Wessel de Vries (1994) is toneelschrijver en filmscenarist. De teksten die Wessel schrijft worden gekenmerkt door humor en fantasie, en behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo schreef hij o.a. over drie broers die het huis niet meer uitdurven (Schiettent, 2016), zijn favoriete voetbalclub (Het Heilige Hert van Cambuur, 2018) en over campingbewoners die op zoek zijn naar het paradijs (Part time Paradise, 2019).

Renán Zelada

Componist


Renán Zelada studeerde compositie aan de Akademia Muzyczna im. Grażyny i Kiejstuta Bacewiczów (Grazyna en Kiejstut Bacewicz Muziekacademie), Łódź en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tegenwoordig volgt hij een Masteropleiding Filmmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Werken met film en andere visuele media is echt zijn passie. Voor hem is het niet genoeg om abstract aan muziek te denken, hij heeft altijd een verhaal of een gevoel nodig om vorm te geven aan zijn muzikale ideeën.

Juliette Mout

Scenograaf


Juliette Mout (1990) is kostuum- en decorontwerper. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Theatre Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). In haar werk wil Juliette contrasten opzoeken: rust scheppen in de chaos, chaos scheppen in de rust. Ze wil niet alleen verbondenheid creëren in het toneelbeeld, maar ook bij de toeschouwer.

Eleftheria Lavdaki

Kostuumontwerper


Eleftheria Lavdaki komt oorspronkelijk uit Griekenland en studeerde in 2016 af aan de opleiding Fashion Design van ArtEZ, Arnhem. Meteen na haar afstuderen is ze de kostuumontwerp wereld ingedoken omdat ze veel dingen in de modewereld mistte. Eleftheria haalt haar inspiratie uit culturele, sociale en politieke actualiteiten, maar ook door het statische van architectuur ten opzichte van de beweging en het organische van natuurlijke elementen.

Joost Visser

componist en percussionist


Joost maakt al jaren enorm veel muziek. Het liefst kleurt hij de hele dag, maar dan met trommels, bekkens & andere klanken. Magie in de muziek ontstaat door de combinatie van sounds. Door die magie kunnen de acteurs nog meer licht gaan geven vanaf het toneel. Da’s is wat hij tof vindt.

Naar de agenda