4ID in Deventer

Loopt van 12 juli t/m 14 juli

cross-over

4ID

4ID is terug!

4ID is een internationale uitwisseling van jongeren, nieuwe makers en organisaties uit Schotland, Slovenië en Nederland.

Een beetje 4ID geschiedenis:

Tijdens ‘Connect 2018’ troffen Strangetown (Schotland), Glej (Slovenië) en het Theaterschip (Nederland) elkaar in Deventer. Na een inspirerend en intensief gesprek besloten de 3 organisaties, die allemaal werkzaam zijn binnen de discipline Theater met Jongeren, te onderzoeken of het haalbaar was in 2019 een uitwisseling te realiseren. Deze uitwisseling heeft plaatsgevonden in Slovenië.

Inmiddels is er een vervolg en komt 4ID nu terug, deze editie met een online uitwisseling! 3 makers gaan aan de slag met jongeren uit hun eigen land, tussendoor vindt er een online uitwisseling plaats tussen de deelnemende jongeren uit de Slovenië, Schotland, Nederland en de makers. Drie dagen lang werken, discussiëren, maken en spelen zij om tot een korte performance te komen.

Thema

Thema waarmee de makers gaan werken in Deventer is: Me vs. Me

De dualiteit die wij als mensen soms van binnen ervaren. Zoals liefde tegenover haat. Of hoop tegenover angst. Willen we online zijn, of offline?

“My son, the battle is

between two “wolves” inside us all.

One is evil. The other is good.

But which wolf wins?”

Wanneer

Het project vindt voor de deelnemers uit Nederland plaats op 12 juli t/m 14 juli van 10.30 tot 18.00 uur in Deventer. op 8 juli is er om 19.00 uur een online kennismaking tussen alle deelnemers.

Er wordt volledige beschikbaarheid verwacht van de jongeren.

Aanmelden kan zolang er plek beschikbaar is.

Omdat 4ID draait om internationale uitwisseling en het deze periode nog lastig is om te reizen kunnen deelnemers aan deze 3 dagen ook meedoen aan de volgende (live) uitwisseling tussen Schotland, Slovenië en Nederland! Voorwaarde is wel dat ze de data van de volgende editie (waarschijnlijk begin november) beschikbaar zijn. Tijdens deze volgende editie (begin november) wordt het thema verder uitgediept en nemen de jongeren en makers uit Slovenië, Schotland en Nederland deel aan het programma in Deventer.

Wie

Iedereen tussen de 17 en 21 jaar kan zich aanmelden voor 4ID. We zijn op zoek naar 5 jongeren vanuit Nederland.

Kosten

De eigen bijdrage is 25,-

dit bedrag zal na aanmelding en bevestiging, als factuur gestuurd worden.

Naar de agenda