22.03.23

Schoolvoorstelling VO

De voorstelling ‘Wat Doe Jij?’ is geschikt voor onderbouw VO. We komen dan naar jullie school om de voorstelling te spelen. Dat kan gewoon in een klaslokaal. De voorstelling duurt een lesuur. We spelen bij voorkeur voor 1 klas tegelijk. We kunnen de voorstelling 3 keer spelen op een dag.

De voorstelling ‘Wat doe jij?’ wordt gespeeld in een vorm van ‘Inspringtheater’, waarbij de leerlingen de mogelijkheid hebben zelf ‘in te springen’ om een sociale situatie te veranderen. Ze worden daartoe uitgenodigd door de spelleider.

De spelleider vraagt aan het publiek: ‘Wat doe jij?’ of ‘Hoe zou jij reageren als er zoiets gebeurt?’ De leerling die een voorstel heeft wordt uitgenodigd dat meteen te laten zien. Inspringtheater, of participatief drama, is theater waarbij het publiek wordt uitgenodigd het stuk te onderbreken en mee te doen. De scènes gaan steeds over de praktijk in de klas: over pesten en meelopen, over de baas spelen, manipulatie. En over de positie van de eenling die onder druk staat van de groep.

Leerlingen worden uitgenodigd na te denken over hun eigen gedrag en dat van hun groepsgenoten.
Want het gaat niet alleen om: ‘Wat doe jij?’, maar ook om: ‘Wat doen wij?’

Na een succesvolle speelperiode eind 2022 volgt nu nog een korte speelperiode vanaf laatste week maart tot en met tweede week april 2023.

Verkoop
Meer info voor deze voorstelling in 2023? mail dan naar verkoop@theaterschip.nl

Deel dit bericht op