05.06.23

De Werkplaats Theater geeft gemotiveerde jongeren en jongvolwassenen de kans aan de slag te gaan en vlieguren te maken binnen de podiumkunst Theater.
De deelnemers aan de Werkplaats doen een tussenjaar na het voortgezet of mbo onderwijs of gebruiken de Werkplaats als stage tijdens hun mbo podiumkunst opleiding.

De Werkplaats richt zich op jonge mensen tussen de 16 en 23 jaar die zich voor minimaal 18 uren per week verbinden aan het Theaterschip. Binnen de Werkplaats kunnen deze jongeren zich ontwikkelen als speler/performer of als maker. Als maker gaat het naast uitvoerende kwaliteiten om competenties die horen bij de rol van schrijver, regisseur, scenograaf, hoorspelmaker, interdisciplinair, performer, etcetera. Het gaat om jonge mensen die zich willen verdiepen in het theatervak en nog niet op het HBO kunstvakonderwijs zitten.

Met de Werkplaats geeft het Theaterschip jaarlijks een groep van 8 tot 12 deelnemers de kans om in maximaal 4 blokken van 8 weken hun talent verder te ontwikkelen, competenties te vergroten en voor de deelnemers die dat ambiëren de kans op toelating tot het HBO-kunstvakonderwijs te vergroten.

Het Werkplaats bestaat uit twee blokken gericht op het met maken van een voorstelling. Beide keren speel je voor het voortgezet onderwijs. Daarnaast één blok werk je aan je eigen performance en één blok is gericht op training en onderzoek. Gedurende het seizoen speel je 50 a 60 voorstellingen voor veelal een jongeren publiek.
Klik hier voor meer informatie over de Werkplaats, kosten en de indeling van de 4 blokken.

Aanmelden voor de auditie kan tot en met woensdag 31 mei. Audities vinden plaats op maandag 5 juni van 18.30 tot 21.30u. 

Scrol naar onder voor het aanmeldformulier.

Deel dit bericht op
Werkplaats 2023

Meld je hier voor 31 mei aan voor de audities voor de Werkplaats op maandag 5 juni.

Aanmelden voor de audities

5 Gaat
Singular: 2 Dagen tot RSVP
Laat weten of je gaat